Z RAM'em nie ma problemów. Wczoraj wciągałem 5,5 GB chmurę punktów. Było tam kilkadziesiąt milionów punktów ze skanu kadłuba. Pracuję na Win XP 64bit i takiego wykorzystania pamięci jeszcze nie widziałem. Rhino zajęło 23 GB
RAM'u... i pracowało dalej mimo że mam tylko 8 GB. Widać więc że jest w stanie bez problemu dzielić pamięć pomiędzy fizyczną a wirtualną. Niestety problemem było wyświetlenie tej chmury, karta grafiki nie dała rady
(GF 9500GT).
Co do kart, to wkońcu jest normalna sprzętowa akceleracja. Nie wiem jak jest teraz, ale z doświadczenia bym unikał kart ATI. Gorzej sobie radzą z OpenGL niż Nvidie. Specjalnie odpalałem sobie największe swoje modele i różnica w szybkości wyświetlania w stosunku do ver 4 jest duża.
Ogólnie jestem pod wrażeniem jeśli chodzi o szybkości działania, wydajności i wykorzystania sprzętu. Co do wielu procesorów to skoro wykorzystuje wszystkie rdzenie to i z obsługą wieloprocesorową sobie poradzi. Póki co nie mam możliwości wykorzystania firmowego dwuprocesorowego Hadrona, ale jak mi się trafi to zdam relację.