Kartę mam jak najbardziej Radeona - ATI Radeon X 1200 Series
Dla mnie model skomplikowany, to plik z samym modelem zajmuje ok 150MB
Bez wspomagania sprzętowego podczas np obracania modelu, Rhino upraszcza sobie go lub niektóre elementy wyłącza, ale działa to na tyle szybko i sprawnie, że wolałem miec tak, niż miałby niczego nie upraszczac i "klatkowac" obrót albo się z nim męczyc.
W sumie to ku mojemu zdziwieniu szybciej działa to z wyłączonym wspomaganiem sprzętowym niż z włączonym - nawet po aktualizacji sterownika karty. Trochę dziwne dla mnie jest to zachowanie ale cóż...
Teraz pracuje na modelu ok 50MB i mam wszystkie wspomagania włączone, wyświetlanie siatek standardowe dla wszystkich obiektów, dużo obiektów z dziurami i filetami i nie mam żadnych problemów.
Ale może to jest kwestia już dużo dalsza niż tylko Rhino i karta. Ja od zawsze powtarzam, że do takich programów jak Rhino powinno się używac stacji roboczych, a nie "zwykłych" pc'tów. Kompatybilnośc wszystkich elementów i ich stabilnosc jest nie do porównania z "domowymi maszynami" i chyba dzięki temu u mnie wszystko chodzi tak, że nie mam powodów do zmartwień.