marek - lapki to wprawdzie nie moja dziedzina i nigdy się zbytnio nimi nie interesowałem, ale ja zawsze wychodziłem z założenia, żeby nie kupować gotowych zestawów. Obecnie rynek jest dość rozwinięty, więc pokusiłbym się o zrobienie sobie własnego lapka składaka - przy czym nie koniecznie oznacza to samodzielny montaż. Ale kupno bebechów już jak najbardziej. Jakbyś zagadał do jakiegoś serwisu, to pewnie by Ci takowego złożyli. Plus jest taki, że przynajmniej wiesz, co masz w środku i to Ty decydujesz na co możesz sobie pozwolić przy rozbudowie.
Btw jeśli już przy lapkach jesteśmy - unikaj tych wyposażonych w grafę dzielącą pamięć z systemem (w broszurach określana jako np. "maks. 512 MB wspólnej pamięci systemowej").
ZAG - błądzisz
Karty Fire GL/Quadro nie mają raczej zastosowania do domowego tworzenia... wróć - zastosowanie może i mają, ale stosunek cena/wydajność można o kant d... rozbić
mówiąc krótko - pieniądze wyrzucone w błoto. Znacznie lepiej zainwestujesz kasę wydaną na taką grafikę w high end'ową grafę do normalnych zastosowań i zamiast 2, dajmy na to 4 czy 8 GB ramu. I przypuszczam, że Ci jeszcze parę groszy zostanie, za to wydajność odczujesz znacznie bardziej i to nie tylko w Rhino. Dorzuć do tego porządny proc i masz kompa z NAS'a do zastosowań domowych
- ot taka dygresja mała.
btw - Odyniec dostał szału emotkowego - uwaga, to może być zaraźliwe