Zaloguj się lub zarejestruj. 21 Listopad 2024, godz.17:05

Autor Wątek: początek  (Przeczytany 4023 razy)

serwulus

• Gość
początek
« dnia: 03 Październik 2008, godz.08:52 »
Mam pytanie do użytkowników rhino, nie mam kompletnie pojęcia jak wygląda interface programu , nic .Znam w stopniu podst-średnim 3ds maxa, jednak w nowym miejscu pracy wymagają ode mnie rhino, czy przy odpowiednim nakładzie pracy nad nim np 2h/dzień jestem w stanie nauczyć się go w wystarczającym stopniu?? dziękuje za pomoc

Offline HAV

• Forum Ekspert
  • Reputacja na forum: +74/-0
  • LAST CAT STANDING
Odp: początek
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Październik 2008, godz.11:48 »
Tak się zastanawiam nad sensem Twojego pytania i... jakoś nie mogę się go tu doszukać. O co właściwie pytasz, czy podołasz z programem? Chyba sam wiesz ile czasu zajmuje Ci nauka nowego softu i znasz swoje możliwości, więc czemu nas o to pytasz?
Mogę Ci odpowiedzieć wprost - tak poświęcając 2h dziennie na naukę R opanujesz go w 'wystarczającym' stopniu (w ogóle wystarczającym do czego?), a czy zajmie Ci to tydzień, miesiąc, rok czy dłużej to już od Ciebie zależy.

Imho pytanie pozbawione sensu a co za tym idzie - i konkretnej odpowiedzi :)

Offline satrab

• Forum Ekspert
  • Reputacja na forum: +138/-0
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Październik 2008, godz.11:54 »
Określ się, co ci chcesz tworzyć w tym Rhino. Samochodem nauczysz sie jeździć w dzien, ale żeby startować  w wyścigach.... ;)

botak

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Październik 2008, godz.20:34 »
Ludzie ktorzy byli u mnie w firmie na praktykach, po tygodniu pracy z oporem i z duza pomoca, ale dzialali sami i jakies tam nawet drobne pierdoly ktore poszly do produkcji stworzyli. No ale kazdy sie liczyl z tym, ze Oni nie znaja programu, i ze sie beda uczyc.
Tak jak powiedzieli koledzy wszystko zalezy czego od Ciebie bedzie wymagal pracodawca.

serwulus

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Październik 2008, godz.10:21 »
modelowanie mebli, wnętrz, design, małe formy przemysłowe podkreślę chodzi tylko i wyłącznie o model !! Trudno mi powiedzieć coś więcej bo nie wiem kompletnie nic o rhino oprócz paru ogólnych info zebranych w necie i na forach jakie mi się udało zebrać w ciągu ostatnich kilku dni. Pozdrawiam

botak

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Październik 2008, godz.12:44 »
Jak bys trafil do mnie (ta sama branza), to liczylo by sie twoje podejscie do pracy i te wszystkie pozostale pierdoly o ktore chodzi pracodawcy. Bo jesli bedzie komu to Cie tego naucza. Inna sprawa jest jesli pracodawca wymaga abys koniecznie Rhino umial i z marszu zrobil czajnik czy krzeslo - wtedy mozesz miec problem.
Jesli nie napisałes w CV, ze umiesz Rhino i pracodawca Cie zatrudnil, to mysle ze nie masz co sie bac. Zainstaluj wersje demo i rob dniami i nocami tutoriale a bedzie dobrze.

Postaram sie dzisiaj umiescic w dziale "tutoriale" kilka porad ktore beda Ci pomocne.

A tak z ciekawosci, mozesz powiedziec gdzie bedziesz pracowal?
« Ostatnia zmiana: 04 Październik 2008, godz.12:46 wysłana przez botak »

Offline kruk

• Forum Ekspert
  • Reputacja na forum: +113/-0
« Odpowiedź #6 dnia: 04 Październik 2008, godz.13:57 »
hehe

pochwalilibyście sie gdzie pracujecie na Rhino ;)

???

(sorka za OT ;) )

botak

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Październik 2008, godz.15:15 »
Ja tam sie moge pochwalic, bo co mi tam  :D
Generalnie pracuje dla projektantow form przemyslowych przekladajac ich wizje na modele 3d w wersji koncepcyjnej oraz "utechnoliogiczniam" ich wytwory pod produkcje.
Najscislej jestem zwiazany z byla grupa Biart (www.biart.com.pl) ktora obecnie podzielila sie i zostalem z "Code Architecture & Design" gdzie projektantem jest Michal Biernacki (www.michalbiernacki.com)
Prowadze tam pracownie - pilnuje ludzi by wiedzieli co robic i aby wszystko bylo na czas  :D