Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Szczerze mówiąc chyba pierwszy raz sie przedstawiam w na jakimkolwiek forum, ale w związku tym, że to jest obecnie takie małe i przytulne
miło będzie mieć swój wkład w ten powitalny topic. Do rzeczy..
Jestem studentem informatyki z Poznania. Moja przygoda z 3D zaczęła się dość nietypowo, w sumie trochę przymusowo, mianowicie, na mojej uczelni od 3 lat organizowane są dla studentów 2 roku informatyki Warsztaty Grafiki Komputerowej z udziałem wykładowców i studentów z IUPUI (Purdue University, USA). Kurs (po ang.) taki trwa 2 tygodnie, zakres pokrywa podstawy obsługi programu, modelowanie, teksturowanie, render w Flamingo kończąc na realizacji własnego projektu (w przypadku mojego rocznika był do model Indy Car’a). Oczywiście z kursu tego za dużo niestety nie wyniosłem (nie będę tłumaczył, dlaczego
). Po tym kursie moje zainteresowanie tą dziedziną ucichło, natomiast po pół roku miałem jakieś olśnienie, że musze do tego wrócić
Od tego czasu staram się samodzielnie zgłębiać swoje zainteresowania tą dziedziną na tyle na ile mi czas i ambicja pozwala.
Próbowałem kilku innych programów, ale jednak poza Rhino i Sketchupem inne do mnie nie przemawiają
To tyle, bo i tak zrobiło się małe opowiadanie z tego
Ciesze się że to forum istnieje, gdyż większość forów traktujących od 3D, jest przepchane 3d Maxem ewentualnie C4D, co mi nie odpowiada, a tu 100% nosorożec