Witam,
Próbowałeś ze starszymi/nowszymi sterownikami do grafiki?
Uznałem że sterowniki nie mają wpływu na to co się dzieje. Od początku były najnowsze i w między czasie nie było żadnych zmian. Do pewnego momentu wszystko było w najlepszym porządku i nagle "się stało", że przestało być.
Zauważyłem, że "niewidzialność zmian" dotyczy to głównie obiektów a np. stożków reflektorów jakby mniej. To "jakby mniej" oznacza, że stożki nie są odznaczane na aktywnej rzutni (po zaznaczeniu ich, zmieniają kolor tylko na sąsiednich rzutniach) ale są cały czas widoczne - zarówno podczas przeciągania jak i po pozostawieniu na nowym miejscu. Zwykłe obiekty są nie widoczne cały czas - nie widać żadnych efektów działania. Zmiany pojawiają się dopiero jak rzutnia przestaje być aktywna.
Jeden z Kolegów zasugerował mi, że sprawa może dotyczyć koloru oświetlenia rzutni "ciemnym światłem". Brzmiało to rozsądnie, bo podobno ustawienie koloru światła na czarny (miał taki przypadek - Rhino samoczynnie zmienił kolor oświetlenia rzutni na czarny) powoduje zniknięcie obiektu. Ale póki co chyba nie potrafię skorzystać z tej rady bo jakoś nie mogę znaleźć tej opcji. Ten Kolega nie podał mi szczegółów bo On korzysta z wersji anglojęzycznej a ja z polskiej. Zresztą wydawało mi się, że sobie poradzę, ale chyba przeceniłem swoje umiejętności...
Pozdrawiam
Zbyszek