Od kilku miesięcy bawię się Rhino, wcześniej pracowałem w 3ds max, który wykorzystuję do tej pory. Jednak bardzo cenie sobie rhino i praca w tym programie sprawia mi dużą przyjemność. Niestety natrafiłem na problem, z którym nie potrafię sobie poradzić. Mój model przedstawia hotel w górach z mocno skośnym dachem. Dach stworzyłem poprzez wyciągnięcie po profilach (sweep 2). W dachu znajdują się okna połaciowe, dla których otwory stworzyłem za pomocą narzędzia "make hol". Otwory bardzo ładnie się wycinały, do momentu, w którym kolejne prostokąty przestały tworzyć otwory. Program tak jakby ograniczał ilość możliwych elementów do wycięcia w danej bryle. Na załączonym obrazku od lewej strony widać gotowe wycięcia, zaś po prawej 6 prostokątów przygotowanych do wycięcia, których już program wyciąć nie chce (zaznaczone czerwoną obwódką). Nie pojawia się żadne ostrzeżenie obłędzie. Po prostu komenda "make hol" się wyłącza. Dla porównania gdybym wycinanie zaczął od prawej strony, to po lewej stronie również 6 ostatnich prostokątów byłoby nie możliwe do wycięcia.
Bardzo proszę znawców programu o pomoc, gdyż jestem już bezsilny, a oprócz wspomnianych 6 otworów mam jeszcze 12 do wycięcia po drugiej stronie bryły. Z góry dziękuję.
P.S. Dodam, że po zaznaczeniu Select bad objects rhino nie wybiera dachu.