Witam serdecznie drogich kolegów. Mama pewien problem. Od jakiegoś czasu pracuje na rihno(około miesiąca) w tym tygodniu dostałem jeszcze do dyspozycji nowe urządzenie sprzężone z rihno jakim jest digitizer 3-d i tu się zaczyna problem bo po dość ciężkich przeżyciach udało mi się wygenerować bryłę podobną do detalu który miałem na stole. Tylko wydaje mi się że coś robię nie tak, ponieważ bryła nie jest idealna jakieś dziury wystające krawędzie itp. chciałem się zapytać czy ma ktoś jakąś metodologię modelowania za pomocą digitizera. Ja robię w ten sposób: wyznaczam punkty za pomocą digitizera później odpowiednio łącze krzywymi, robię siatkę krzywych a że obiekt jest dość skomplikowany (promień promieniem pogania) wiec tne go na odpowiednie części, później za pomocą ,,powierzchnia z siatki krzywych'' robię płaszczyzny i łącze je. I tak jak wspomniałem na początku obiekt nie jest za specjalny, szczególnie że muszę później z niego wygenerować w cam'ie ścieżkę narzędzia i wyfrezować detal. Z góry dziękuje za podpowiedzi.
Pozdrawiam Rafał:]