botak - nie ma problemu, ale był moment, że poczułem, że Dziewul może zacząć się czuć urażony moją wypowiedzią, jak przeczyta Twój komentarz... (:-D
masz rację - jestem wielkim fanem tego programu, może nawet maniakiem - tylko taki świr, jak ja może robić takie forum bez reklam i na tak szybkim łączu, pozwalając użytkownikom w zasadzie uploadować dowolne ilości materiałów na forum (byle związane z tematem), jednocześnie szkoląc ludzi, popularyzując Rhino w całej Polsce, w tym samym czasie testując wszystkie podstawowe pluginy jako beta tester (szczególnie silniki renderujące) i jeszcze dodatkowo pracować zawodowo.
Zawsze i wszędzie również będę podkreślał ogromną różnicę w cenie Rhino i innych aplikacji, bo wiem z doświadczenia, że tracimy wielu potencjalnych użytkowników tylko poprzez fakt, że ludzie nie potrafią uwierzyć, że Rhino ze swoimi możliwościami kosztuje tylko tyle, ile kosztuje.
Dziewul z tego, co zdążyłem się zorientować, akurat reprezentuje środowisko akademickie, więc to jeszcze inna para kaloszy i teraz wiem, że część moich uwag była jednak nie na miejscu.
We wszystkich programach inżynierskich solid to solid a surface to surface - Rhino nie jest programem inżynierskim. Rhino jest programem dla wszystkich, również inżynierów i niczego nie narzuca, tym bardziej myślenia i edycji "bryłowej", a przecież to wszystko zależny od tego - co chcemy otrzymać na końcu.
ps. A rhino 5 - ZAMIESZA I TO JAK...