No i się porobiło
Dla wszystkich zainteresowanych mam komunikat:
Nurnberg'a zrobię na tym forum jako model 3D - to będzie moja wprawka do nauki renderingu, którego jeszczenie nie umiem ( aż wstyd
).
Jeśli chodzi o zrobienie kartonówki z tego pływadełka, to będę się wzorował na wycinance z Małego Modelarza. Tam jest wszystko uproszczone i tego będę się trzymał. Moim założeniem jest wymodelowanie kadłuba tak, by można go było rozwinąć bez problemu i dorobienie kilku prostych cześci, których nie ma w oryginalnym MM.
Kartonówka, a model 3D to dwa różne zadania i zdaję sobie z tego sprawę. Wziąłem się za ten temat by upiec dwie pieczenie na jednym ogniu - nauczyć się softu i zrobić sobie model, do którego mam wielki sentyment - wygrałem go kiedyś w moich pierwszych zawodach modelarskich.
To tyle
Chcę także prosić wszystkich obserwujących ten wątek o uzbrojenie się w cierpliwość - obecnie mam w swoim domku potężny remont, wiec wolnego czasu niewiele pozostaje.Dodatkowy element odciągający mnie od komputera to idąca zima, a kocioł do C.O. dopiero w trakcie instalacji
W miarę powstawania elementow będę zamieszczał zrzuty screenów na forum - mam nadzieję, że niedługo czasu dla siebie będzie więcej.
Pozdrawiam
P.S. Tak
marku, wiem, mam nad czym dumać... a może wrzucę gdzieć kilka elementów 3D z mojej pracy dyplomowej??? Tam jest kilka nietypowych powierzchni...
Bardzo proszę o stosowanie w postach polskich liter. Post poprawiłem.
Krzychu74