ehhh za głupi jestem na to
starałem się przez 2 godziny coś wykombinować i tylko nerw mnie szarpnął. Jak w tym programie narysować linię po powierzchni? przecież to niemożliwe, albo nie chce albo co kliknę to zawija mi ta linię w dziwne strony. czy to nie można rysować normalnie po na przykład werteksach? tak tylko z drugiej strony jak je wykazać? jak wskażę punkty to pojawia się "coś" co przypomina wierzchołek ale w normalnym programie to jak zaznaczy się wierzchołek to da się to edytować kasować i cuda z tym robić, a tu nic tylko kwadracik można usunąć a linia jak była tak i jest - jakaś porażka:(
próbowałem tak jak kolega pisał narysować linię po obiekcie, jedyne co mi zadziałało w miarę tak jak bym chciał to polilinia:na siatce, ale w pewnym momencie robi "ząb" i po ptakach.
dlatego też poprosiłbym o rozwinięcie wypowiedzi kolegi HAV:
1. jaką opcją narysować krzywą? po czym to ma być potem rysowane po powierzchni, po siatce, po werteksach jeśli po nich to jak je wykazać żeby można było edytować obiekt?
2. cyrkiel już obczaiłem nawet coś tam wyszło na prostej
3. poprosiłbym o przetłumaczenie na polski bo nie mogę dojść który to "gózik" - "Sweep 1 rail i zamknij całość przez np. Cap planar holes."
PS.
zapomniałem napisać posiadam polską wersję Rhino