Tradycyjnie na bazie podlogi (skracanej) z VW Garbusa "Dziadka". Autko nie bedzie mialo niektorych elementow co oryginal, ale moze na modelu sie chociaz pokusze o wersje seryjna z elementami (zalezy czy znajdzie sie na to czas...).
Tak czy inaczej tylna klapa silnika bedzie w 3 wariantach - mam na mysli wloty chlodzenia.
Przednia klapa bedzie gladka a druga wersja bedzie posiadac "dołek" na wlew paliwa - centralny.
Deska rozdzielcza bedzie klasyczna jak w Speedsterze.
Moze zrobie ciekawa zabudowe tylnych "siedzen".
Wazne jednak zeby nadkola ladnie wyszly. Z kazdej strony poszerzenie bedzie wynosic 5-6 cm, a ze tyl sie zweza w oryginale i bedzie wyrownany do linii bocznej prostej to wyjdzie z tego niezla żabulla
Projektuje tez tak zeby fajnie pasowalo to wszystko pod CNC - choc nie obejdzie sie bez dzielenia na segmenty pod frezowanie (przydalaby sie CNC 5-osiowa).
Tez kiedys polubilem ten samochodzik. Chcialbym jeszcze wymodelowac pierwszy egzemplarz Porsche jeszcze kiedy byl produkowany w austriackim Gmund. Mam na mysli Cabrioleta z centralnie umieszczonym silnikiem. Wiem, ze wyprodukowano jedyne 8 sztuk w wersji cabriolet - do dzisiaj pozostaly podobno 3 sztuki. Wiem tez, ze jest 1 niezla replika.