Witam, od tygodnia jestem na tropie rozszyfrowania programu Rhino 4, dodam że jestem wascynatem modelarstwa w każdej postacji tzn. redukcyjnego i RC. Od trzterech dni próbowałem wymodelować kadłub czołgu Panther V. (przy pomocy samouczka), ale efekty były marne, żeby nie stracić zapału wykonywałem dodtkowe detale tzn. wieńce kół jezdnych oraz koła napędowe, po upływie 16 kodziń z przerwami chciałbym to osadzić do jakiegoś kadłuba czołgu jedynym sensownym narzędziem które umożliwiło mi wykonanie kadłuba z Bitmapy tła było wycinanie różnicą Boola. a efekt prawie doby pracy jest na zdjęciu. Moje pytanie czy jest opcja, która mi totalnie zielonemu człowiekowi pozwoli wykonanie tego kadłuba naprzykład z krzywych którym można by nadać jakąś gróbość odpowiednią do skali.
P.S proszę o wyrozumiałość, to jest mój pierwszy program do grafiki 3D, wiem że porwałem sie z motyką na słońce.
Jeszcze jedno to wyszło przy pomocy mojej 2 letniej córki, teraz kiedy obracam rzutnie z modelem zaczyna się automatycznie cieniować jest na to rada, by to wyłączyć.(Filmik)