Co będe modelował i renderował? Dobre pytanie
Nie chciłałbym żeby to zabrzmialo durnie, ale - jeszcze nie wiem...
Pisałem o tym więcej przedstawiając się... Jeżeli chodzi o modelowanie to obiekty kilkumetrowej wielkości raczej nie nabite szczegółami, mniej wiecej jak samochód, bolid, łódź...atrapa czegoś tam militarnego... Rendering - pewnie wcześniej wymodelowane obiekty i pewnie wnętrza.
To nie wiem bierze sie stąd, że zadziwia mnie uniwersalnośc Rhino, branż jest kilkanascie, nie wiem wktórej sie odnajdę, a co do renderingu - to wszystko co mam to zachwyt
i przekonanie ze chciałbym coś takiego tworzyć, jakie są szanse wbicia się na rynek czas pokaże...
Idąc po trosze za Twoją sugestią ( i swoim upodobaniem), dzwoniłem do Della czy mają modele studio z GF... Mają, ale na rynek USA...Precisony to ponoć ciężkie maszyny...
Tak naprawde to sie już gubie bo informacje co do ATI są sprzeczne, bo w poł 2008 Odyniec pisze że problemy z ATI to już przeszłośc dotycząca SR1, a w marcu 2009 - "Po trzecie primo - unikaj kart ATI , a w szczególności ATI mobilnych", to samo z informacjami o problemach lub ich braku...
Co do braku możliwości sensownego wykorzystania kart Quadro chyba wszyscy są zgodni...
Laptop będzie mi potrzebny w warsztacie, i pewnie przyda sie na codzień. Z pewnych względów musze kupić lapka od tej decyzji nie ma odwrotu. Stacjonarny zas to chyba konieczność w najbliższej przyszłości...jeśli chcieć poważnie myśłeć o tej robocie..
CO chwile wychodzą jakieś kwiatki np. tylko D-sub w monitorze ( traci sie tę jakość obrazu czy nie ) a ja sie "bujam" od małego do dużego lapka, na krótko do "na zaś", taniego + monitor do drogiego z dobrą matrycą, od modelowania do "wypasu" do renderingu w jednym itd szukam rozsądnego optimum... nie mając o tym pojęcia ani doświadczenia...
na sprzęt mam jakieś 7500pln
P.S Zwrócono mi uwagę ze ten N61 ma niską rozdzielczość matrycy...