Oj chłopaki wam to tylko babki w głowie. Przyjdzie i na to czas puki, co to oglądać łajbę i nie marudzić.
A jak już wam się znudzi to w necie nie brakuje.
Tytuł musi intrygować zaciekawiać nie każdy wie, kto to Nina. Piszą, że powinien być krótki opis, ale zostańmy przy tym, będzie ciekawiej. Kilka, zrzutów, i prób z nakładania tekstur nie są one docelowe i na pewno ulegną zmianom, ale póki, co musi Wam to wystarczyć. Mam pewien problem z teksturowaniem desek. Ma ona dwie faktury słoi z boku inne z góry inne po nałożeniu widok z góry jest prawidłowy jednak z boku coś mi nie pasuje. Jeżeli rozdzielę powierzchnie i każdej płaszczyźnie przypiszę inną teksturę wtedy deska przypomina deskę. Mam pytanie czy jakby wykonać bitmapę, która składałaby się z widoku górnego i bocznego a następnie nałożyć taką teksturę było by wszystko ok. Sprawdziłbym to sam, ale na razie nie ma mi, kto wykonać takiej tekstury a nigdzie nie znalazłem gotowej, która by była tak zrobiona. Mogły się wkraść w moje zapytanie jakieś nieścisłości albo złe nazewnictwo, musicie mi to wybaczyć gdyż dopiero raczkuje w zawijaniu tego, co zrobię w tekstury.
Jeszcze jedno w zakładce Materiał jest takie coś jak Środowisko, do czego to służy i jak to wykorzystać w tworzeniu scen.
pozdrawiam