Witam Wszystkich. Dawno się nie odzywałem ale jest taka prawda, że jak nie ma się nic mądrego do powiedzenia to lepiej milczeć. Poza tym przeżyłem awarię komputera której nie przeżyła większość zakończonych moich prac ( w stosunku do których byłem tak głupi, że nie skopiwałem ich na inny komputer) oraz obecnie prezentowanej pracy, która była już w 70% zaawansowania. Krótko mówiąc straciłem w tym projekcie miesiąc czasu aby odbudować poniesione straty. Ale do rzeczy. Pewnego dnia przeczytałem artykuł o modernizacji naszej armii. Bardzo spodobał mi sie skąd inąd słuszny projekt profesjonalizacji armii. W tym momencie coś mnie tknęło. Przecież już dawno temu w odległej galaktyce... Tak to wspaniały pomysł. Wystarczy wykupić od Lucasa prawa autorskie. Nie będę rozpisywał się o oczywistych korzyściach takiego rozwiązania choć nie można pominąć najważniejszej. wreszcie za wszelkie pomyłki , porażki i niepowodzenia będzie można winę zrzucić na maszyny a nie tak jak do tej pory na"kozłów ofiarnych", który wcale tak łatwo nie jest znaleźć. Nie bez znaczenia jest także wątek ekologiczny - te maszyny powinny "chodzić" na stary przechodzony olej samochodowy. Wracając do samej pracy miałem problem z nadmiarem różnego rodzaju materiału referencyjnego. Niestety ilustracje tego obiektu bardzo różnią się w szczegółach i wiele razy musiałem zgadywać jak naprawdę powinno być. Broń także z tych powodów musiałem trochę uprościć. Pozdrawiam