Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #15 : PaĹşdziernik 10, 2009, 02:39:01 » |
|
no no, imponujące !  !!
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
pomyslownik
Full Member

Reputacja na forum: +31/-0
|
 |
« Odpowiedz #16 : PaĹşdziernik 10, 2009, 09:02:00 » |
|
!!! Brawo widzę postępy ogromne maszyna prawie śmiga, piękne prowadnice i generalnie szacuneczek. Ja nie mam czasu się za robotę wziąć trochę warsztat odgruzowałem i tyle.
PZdr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #17 : PaĹşdziernik 11, 2009, 05:17:40 » |
|
Maszynka nabrała wyglądu. Widać, że niedługo zaczną się jazdy próbne. No i oczywiście produkcja. Osobiście na osi Y zwiększyłbym rozstaw łożysk na całą szerokość bramy ( ostatnie zdjęcie) zwiększy to stabilność konstrukcji.  marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bbuli
Jr. Member

Reputacja na forum: +23/-0
|
 |
« Odpowiedz #18 : PaĹşdziernik 11, 2009, 09:00:19 » |
|
Marek ma rację-zrób większy rozstaw łożysk w Y. Albo dokończ tak jak jest-najwyżej kiedyś maszynka sama sobie wytnie nowe podpory z szerszym rozstawem łożysk.Przyciśnij parę dni i zapuszczaj ...Fajna taka będzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #19 : PaĹşdziernik 11, 2009, 09:42:03 » |
|
Dzieki za uznanie  Ogolnie tak planuje - jak wszystko bedzie dzialac jak nazlezy to wytne nia porzadne profile i to raczej w aluminium i wzmocnie coenieco  W sumie z ta osia Y moge zrobic szerzej ale wierzcie mi 3ma sie to niezle - nie narzekam na brak stabilnosci  Oczywiscie uwzglednie to jak bede rzezbil wspomniane "finalne" profile.
|
|
|
|
|
|
..:: 3D CREATIVE ::.. 3dcreative.cba.pl
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #21 : PaĹşdziernik 12, 2009, 07:41:51 » |
|
No tak Marku  Ogolnie na poczatku i tak bede robil w styropianie. spokojna glowa mam pewien pomysl jak to wszystko usztywnic jeszcze  Dojda jeszcze te 2 walki, pomontuje silniki itp i na koncu dowale wzmocnienia - powinny pomoc, a ze beda z MDFu nie powinny zwiekszyc bardzo wagi urzadzenia (choc to mnie nie martwi az tak bo ciezka nie jest). Bedzie dzialac jak nalezy to sie usprawni konstrukcje i zrobi we wspomnianym w poprzednich postach aluminium. Ogolnie musi glowka pracowac dalej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #22 : PaĹşdziernik 14, 2009, 01:45:17 » |
|
Witam ponownie! Zrobilem foto elektryki/elektroniki  Zeby nie bylo ze nie ma to pokazuje ze jest ;P
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 14, 2009, 02:02:18 wysłane przez 3D CREATIVE »
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #23 : PaĹşdziernik 15, 2009, 07:20:10 » |
|
http://www.youtube.com/watch?v=hFmJDWfTYFg tescik silnikow EDIT: tutaj jeszcze z pierwszego uruchomienia: http://www.youtube.com/watch?v=hjz3b08CfVgsilniki pracowaly po-woo-li poniewaz ustawialem ich predkosc dopiero 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 15, 2009, 07:37:53 wysłane przez 3D CREATIVE »
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #24 : PaĹşdziernik 16, 2009, 07:35:57 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bbuli
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #25 : PaĹşdziernik 16, 2009, 09:25:38 » |
|
Z tego sterowania to będziesz zadowolony.Niezawodne,choć ma upierdliwie głośne wentylatory-jedyny minus.Na filmiku to F było chyba 9.Tak to jest na początku.Ale jak się rozbujasz...miód na serce się poleje... Trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #26 : PaĹşdziernik 16, 2009, 10:27:07 » |
|
Marek: tak Rhino zmienia punkt widzenia i daje mozliwosci za przystepna cene i wogole jest wporzo  Oj nie moge sie doczekac rzezbienia. Musze eszcze sprzegla dokupic... Bbuli: owszem jest glosna ta szafa ale sama maszyna tez nie bedzie cicha wiec co mi tam  Chlodzenie wdaje sie byc wporzadku. Cala "zabawka" jest do rozpracowania. Nie mialem nigdy swojej (mojej i tylko mojej  ) daltego nie mialem okazji sie dluzej z maszynka tego typu zapoznac. Sterownik kupilem ten poniewaz faktycznie duzo ludzi sobie chwali 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #27 : Listopad 02, 2009, 10:27:08 » |
|
Witam po kolejnej przerwie!  Prace nad CNC dobiegaja konca  Zalozylem sroby napedowe + prowadnice osi Z i rozne takie tam  Silniki podepne jak przysla mi sprzegla - jakies 2 dni jeszcze... czekam na kuriera. Nad wrzecionem sie zastanawiam, dlatego jeszcze nie mam uchwytu dla niego. Jak wszsytko bedzie dzialac przerabiam konstrukcje na aluminiowa. A tutaj tescik samej konstrukcji: http://www.youtube.com/watch?v=8bo-25YfBJwdolna sroba nie jest jescze "zintegrowana" z bramą - ulatwia mi to manewrowanie brama przy skrecaniu elementow...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #28 : Listopad 17, 2009, 03:22:27 » |
|
Hello! I kolejna porcja fotek z "placu budowy"  Silniki podlaczone, komora na elektronike przygotowana (wentylacja). Czekam jeszcze na monitor. Dzisiaj podlaczylem wrzeciono, ale fotek jeszcze nie zrobilem - wrzuce przy okazji. Sama kostrukcja jest chwilowa bo bede zmienial na aluminum napewno.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bbuli
Jr. Member

|
 |
« Odpowiedz #29 : Listopad 17, 2009, 06:58:17 » |
|
No i super!Jak masz zamiar z alu następną popełnić to o słabościach drewniaka ani mru mru.Wszystkie podzespoły na miejscu-teraz czas na edukację ile da się z nich wycisnąć.Trochę zazdroszczę bo pamiętam ten stan jak się jest podbudowanym po uruchomieniu i opanowaniu pierwszej... Ale kombinuję i nie mogę wpaść na to,dlaczego ociepliłeś silniki? Trzymam kciuki.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|