Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Ustawianie materiałów referencyjnych - różne podejścia (j. angielski)  (Przeczytany 1912 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Marzec 22, 2007, 12:27:23 »

Postanowiłem połączyć w jednym wątku linki do kilku różnych tutoriali, które są poświęcone temu samemu zagadnieniu, ale różnią się zasadniczo podejściem do sprawy. Wielu użytkowników przesiada się do Rhino z innych programów i probują pracować w Rhino w sposób taki, jaki stosowali w swoich poprzednich aplikacjach, a Rhino oczywiście na to pozwala, jak przystało na dobry program.

1. Podejście oldschoolowe - CADowskie jest przedstawione w lekcji zamieszczonej tutaj

2. Podejście znane z oprogramowania do tworzenia i animacji 3d dostępne jest tutaj.

3. Rozwinięcie poprzedniego podejścia o zastosowanie ułatwień i kilku specjalnych funkcji Rhino (film wideo 16 MB) Jeśli nie widać obrazu ściągnij i zainstaluj ten darmowy kodek wideo. Autorem tego filmu treningowego jest Jiri Komon (DarkLight)

Mam nadzieje, iż te małe porównanie przyda się początkującym użytkownikom.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2008, 05:02:14 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
geminusPM
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +20/-0

« Odpowiedz #1 : Styczeń 20, 2009, 09:53:26 »

Chciałem zobaczyć filmik ale link nie działa poprawnie/ kodek zainstalowałem/,
pojawia się komunikat: "This ID doesn't exist!"

czas zmienia ludzi, Rhino zmienia materię, HS zmienia widzenie
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #2 : Styczeń 21, 2009, 12:12:57 »

Zwróć uwagę, że ten link ma blisko 2 lata; skoro wywala taki komunikat, znaczy że film został usunięty z serwa albo przeniesiony do innej lokalizacji Mrugnięcie

geminusPM
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +20/-0

« Odpowiedz #3 : Styczeń 22, 2009, 10:39:37 »

Hav, dzięki za info,
ciekaw byłem rozwiązań/podejścia do tematu. Wszak horyzonty trzeba poszerzać, a Rhino to umożliwia nawet w 4D  Mrugnięcie , gdzie 4-czas przy projektach czasami stwarza problem. Albo jest go za mało, albo ciągnie się w nieskończoność, a żarówka na pomysł ciągle ciemna. Co? Uśmiech

czas zmienia ludzi, Rhino zmienia materię, HS zmienia widzenie
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.069 sekund z 20 zapytaniami.