|
botak
|
 |
« : PaĹşdziernik 27, 2008, 07:31:25 » |
|
A ja jak zwykle z innej beczki  Aby złagodzic przeważające militarne wątki na forum, proponuję trochę muzyki. Oczywiście muzyki poważnej. A do tego jak nic pasują skrzypce. Zrealizowane oczywiście w jedynym słusznym oprogramowaniu, a wyrenderowane w jedynym mi znanym i to pobieżnie (V-ray) Konstruktywna krytyka jak i zuchwałe pochwały mile widziane 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poof
Newbie
Reputacja na forum: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 27, 2008, 08:00:01 » |
|
Brakuje tylko Vanessy May i raportu "Making of..." Ps. Machnij jeszcze smyczek 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 27, 2008, 08:04:47 » |
|
NO NO - Pięknie  Zamurowało mnie. Teraz jestem pod wpływem szoku - jak się otrząsnę to może się czegoś czepie. Hal
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 27, 2008, 10:02:53 wysłane przez Krzychu74 »
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 27, 2008, 08:14:07 » |
|
botak - moje najgłębsze wyrazy uznania - świetna robota !!
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 27, 2008, 08:39:11 » |
|
Nie no piękna sprawa, model świetny, drewno na renderach wyszło zajefajnie  , jeszcze w wersji carbonowej poproszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DmVip
Full Member

Reputacja na forum: +32/-0
DmVip
|
 |
« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 27, 2008, 09:00:55 » |
|
Piękna rzecz... aż miło popatrzeć, nie zaprzeczam że troszkę potrwało zanim doszedłem do siebie po ujrzeniu skrzypeczków, naprawdę śliczna robota... oby tak dalej !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
życie to nie jest bajka, to jest wojna 
|
|
|
|
Krzychu74
Moderator
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0
NAR = Niedzielny Amator Rhino
|
 |
« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 27, 2008, 10:05:35 » |
|
Witam! Piękne!  Aż słychać muzykę... Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 27, 2008, 10:07:27 » |
|
Piękna praca. Nie podoba mi się tylko ziarnistość cienia i DOF'a (3 rendner)
Oświetlenie to same RectangularLight'y beż zadnego HDRi?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 27, 2008, 10:09:47 wysłane przez satrab »
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 28, 2008, 09:58:19 » |
|
Dzięki wszystkim za opinie Piękna praca. Nie podoba mi się tylko ziarnistość cienia i DOF'a (3 rendner) Oświetlenie to same RectangularLight'y beż zadnego HDRi?
Oświetlenie to jeden "RectangularLight" - lubię oświetlac przedmioty do renderowania tak jak robie to w studiu foto. Wiem, że nie do końca jest to poprawne, ale lubię i już. Co do ziarnistości, to jest to czego nie za bardzo mogłem się pozbyc. Na początku wszystko było ok, a potem cos sie dupslo i nawet powroty do poprzednich ustawien nic nie daly. No i nie chciałem aby renderowało się to niewiadomo ile (ten jeden render zajął ok 10min) Jeszcze jestem w fazie nauki v-raya, przy kolejnym projekcie będzie lepiej  Smyczka nie będzie; Starych skrzypiec tez nie  Trochę z lenistwa, a troche z braku czasu, zresztą wolę się zmierzyc z kolejnymi projektami.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 28, 2008, 06:59:49 » |
|
Oddałem model i scenę w ręce firmowego rendermana  i... dalej jest szum i brzydki "bokeh" A ustawienia już są takie, że nigdy się do takich nawet nie zbliżaliśmy - cóż, widocznie ten typ tak ma:)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #11 : PaĹşdziernik 28, 2008, 07:11:17 » |
|
Napisałem, że DOF mi się trochę nie podoba, ale nie napisałem że tak na ogól bywa. Tzn DOF'a z vraya i Brazila jest jakiś taki trochę ziarnisty na ogół, ekspertem nie jestem, ale chyba jeszcze nie wdziałem idealnego DOF'a bez użycia Photoshopa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #12 : PaĹşdziernik 28, 2008, 08:09:24 » |
|
Napisałem, że DOF mi się trochę nie podoba, ale nie napisałem że tak na ogól bywa. Tzn DOF'a z vraya i Brazila jest jakiś taki trochę ziarnisty na ogół, ekspertem nie jestem, ale chyba jeszcze nie wdziałem idealnego DOF'a bez użycia Photoshopa.
tak, tak ja wiem, że tak nie napisałeś  zwróciłeś uwagę, na faktycznie niezbyt ładną głębie i jak najbardziej się z Tobą z tym zgadzam. Kolega który w firmie zajmuje się głównie renderowaniem powiedział, że jest w stanie doprowadzić to do efektu pożądanego... i zobaczymy czy jest w stanie... A nawet jak tak, to jakoś nie zadowala mnie fakt wykonywania renderu jednej klatki w ciągu 36godzin (na 6 dwuprocesorowych stacjach roboczych) Ale efektu jestem ciekaw 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 28, 2008, 08:24:18 wysłane przez Krzychu74 »
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #13 : PaĹşdziernik 28, 2008, 08:24:34 » |
|
a mnie się podoba - kompozycja ujęć, za to ode mnie dla rendermana na konto botaka następne +3 
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #14 : PaĹşdziernik 28, 2008, 08:39:24 » |
|
To czekam  Noise Threshold 00000000000000000,1 ;P
|