|
botak
|
 |
« : WrzesieĹ 16, 2008, 10:58:20 » |
|
Witam Moja pierwsza publikacja ukończonej pracy (oczywiście nie pierwsza którą ukończyłem :) ) Coś co nie każdy robi w tym programie akurat :)
Cała praca (lokal 3 sale bar wszystkie dodatki) została wykonana oczywiście w Rhino a wyrenderowana w V-ray'u. Pokazane ujecia są pracami wynikowymi z Rhino i V-Ray'a (chyba tylko kontrast był podbijany)
Praca przygotowana przez zespół w którym pracuje. Modele w większości ja, renderowanie kolega Tomek.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: WrzesieĹ 16, 2008, 01:46:21 wysłane przez botak »
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #1 : WrzesieĹ 16, 2008, 11:04:01 » |
|
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #3 : WrzesieĹ 16, 2008, 11:24:21 » |
|
Winiarnia będzie w Warszawce gdzieś niedaleko centrum, ale nie pamiętam ulicy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #4 : WrzesieĹ 16, 2008, 11:34:17 » |
|
Adres koniecznie, dla porównania z modelem  Kawał porządnego modelowania, zwłaszcza że rzadko taką tematykę możemy tu oglądać; plusik i ode mnie  Tak z ciekawości - te podwieszenia pod sufitem w kształcie X mają robić za lampy, czy może jakaś inna ukryta funkcja?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #5 : WrzesieĹ 16, 2008, 12:31:10 » |
|
tak - te x to lampy potem dodawalismy do tego jeszcze linki (bo te z rhino dawaly brzydki cien) tak dla porownania - praca koncowa po zabawie w ps'ie adresu i tak nie podam bo nie pamietam. Jest jedno ujecie (zdjecie nie render  ) gdzie widac zdjecie - jak ktos zna Warszawke to trafi. Wczesniej bylo/jest tam restauracja Kilimanjaro bodajze...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #6 : WrzesieĹ 16, 2008, 12:49:38 » |
|
Witam, ciekawe praca. Te końcowe obrazki był renderowane w lepszej jakości czy usuwałeś szum w fotosklepie? PS. Możesz mi powiedzieć nazwę projektanta tych czarnych krzeseł (tych przy stołach), często je widzę w tego typu renderach komercyjnych, i tak się poczułem potrzebę poznania autora designu.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: WrzesieĹ 16, 2008, 12:53:42 wysłane przez satrab »
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #7 : WrzesieĹ 16, 2008, 01:12:54 » |
|
Koncowka byla faktycznie renderowana w lepszej jakosci (i w wiekszej rozdzilczosci) Poniewaz nie miałem już oryginałów z których zostały zrobione plansze, to na szybko musielismy je wyrenderowac.
krzesła - popularnie nazywane "Pantonami" od nazwiska projektanta (Verner Panton) krzesła produkuje Vitra
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #8 : WrzesieĹ 16, 2008, 10:07:54 » |
|
Piękna robota aż oczy się cieszą oglądać wasze prace.  Daję duży plusik. Obejrzałem dokładnie może za dokładnie.  Chociaż w życiu nie wyrenderowałem poprawnie chyba ani jednej scenki  i nie wypada zwrócić Wam uwagi  to jednak muszę muszę muszę coś powiedzieć, ale tak na ucho.  Na trzeciej planszy Chochlik wam troszkę namieszał. Chyba, że było to zamierzone aby uzyskać taki efekt to sorki. pozdrawiam marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #9 : WrzesieĹ 16, 2008, 10:15:11 » |
|
a ja dzięki również temu mam co pokazywać tutaj w Barcelonie z Polski, szkoda, że nie ma tego 100 razy więcej, a najlepiej 1000 razy więcej,
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #10 : WrzesieĹ 17, 2008, 10:02:07 » |
|
mam duzo ładnych obrazków z Rhino, ale niestety obowiązuje mnie klauzula poufności. Jak straci ważnośc to będę pokazywał (koniec października) marek - chochlik namieszał na większej ilości prac niż Ty zauważyłeś  Zawsze będę wdzięczny za krytyczne uwagi 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: WrzesieĹ 17, 2008, 10:04:20 wysłane przez botak »
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #11 : WrzesieĹ 17, 2008, 10:09:44 » |
|
ile czasu zajeło wam przygotowanie całej tej sceny? bo rendering i korekta w photoshopie to inna bajka
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #12 : WrzesieĹ 17, 2008, 12:44:08 » |
|
Jak by policzyc faktyczny czas mojej pracy nad modelowaniem, to tak naprawde nie duzo może z 20 godzin, wliczajac w to meble i oswietlenie ktorych tutaj nie widac, bo je zamienilismy na inne.
Najwięcej czasu zajeła zabawa z ustawieniami świateł.
Oczywiście trzeba było wymyślic całe wnetrze, dobrac oswietlenie (a bylo kilkanascie pomyslow), dobrac meble, stworzyc tekstury, i obrobic w ps'ie
Jak by ktoś miał gotowy pomysł i nic nie bylo by zmieniane, to nie liczac obrobki i renderowania, przygotowanie tego zajmuje okolo 5 dni (razem z teksturami, materiałami i oswietleniem)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 23, 2008, 10:28:26 » |
|
mam pytanie bo pewnie będę się zajmował czymś podobnym - renderowaniem wnętrz: jak sobie poradzić z umieszczaniem kamery tak by render wyglądał naturalnie jak zdjęcie z wnętrza obiektu?
niedawno robiłem wizualizacje by mieć się czym pochwalić przyszłym pracodawcom, ale mówiąc szczerze nie byłem zadowolony z efektów pracy właśnie przez kiepskie ustawianie kamery i jej długości obiektywu...
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 24, 2008, 10:52:10 » |
|
Oczywiscie wszystko zalezy od tego jaki efekt chcesz uzyskać
Żeby uzyskać naturalny efekt używam naturalnych ustawień: kamera 20-35f, umieszczona na wysokości wzroku (160cm) od podłoża.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|