|
botak
|
 |
« : WrzesieĹ 11, 2008, 05:49:56 » |
|
Witam Spadł na mnie obowiązek i zarazem zaszczyt zaproponowania/ogłoszenia nowej rywalizacji. Temat: "Rower" interpretacja dowolna, z jednym zastrzezeniem rower musi byc kompletny (czyli bez jednego koła lub kierownicy sie nie liczy). Może byc mały lub duży. Termin: od 10 września do 30 listopada Zasady: Każdy chcący wziąc udział w rywalizacji, musi: 1. Wpisac się na listę startujących 2. Przedstawic w terminie prace zgodna z tematem, stworzoną w przedziale określonym w punkcie "termin". ( Prace z szuflady nie beda brane pod uwage.) 3. Przedstawic na forum w czasie trwania rywalizacji przynajmniej 5 krotnie postepy z pracy, zakładajac nowy wątek w "KONKURSY I RYWALIZACJE". 4. Ocena prac nastapi przez glosowanie na forum po zakonczeniu terminu rywalizacji. Propozycja, alby oceniając prace brac pod uwage nie tylko render, ale rowniez sam pomysl i poprawnośc zbudowanych siatek... Cele rywalizacji: Dobra zabawa no i nauka  edit: Termin uległ przedłużeniu z 31 październik na 30 listopad
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 31, 2008, 11:46:06 wysłane przez botak »
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #1 : WrzesieĹ 11, 2008, 05:53:22 » |
|
Lista osób biorących udział w rywalizacji: (jak ktos sie bedzie dopisywał, to proszę wpisywac wszystkich łacznie z tymi juz wpisanymi)
Oczywiscie dopisywac mozna sie do konca trwania rywalizacji, tylko wiadomo, ze czasu na modelowanie bedzie mniej
1. botak 2. kruk 3. Hal9000 4. jaceksw
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #2 : WrzesieĹ 11, 2008, 07:09:27 » |
|
no i tak trzymać, krótko i na temat !
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #3 : WrzesieĹ 12, 2008, 01:26:05 » |
|
update startujacych:
1. botak 2. kruk 3. Hal9000 4. jacesw 5. sea__
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #4 : WrzesieĹ 22, 2008, 10:16:11 » |
|
Obiecałem symboliczną nagrodę w tej bitwie i oto ona - zwycięzca otrzyma oryginalną koszulkę T-splines plus kilka gadżetów.
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #5 : WrzesieĹ 23, 2008, 10:18:04 » |
|
obecnie jestem na etapie konceptu więc jeszcze nie założyłem tematu (nawet nie zaglądam w prace innych by sie nimi nie sugerować  ) poza tym mam pytanie takie techniczne - czy większy nacisk kładziemy na formę czy raczej na końcową wizualizację?
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #6 : WrzesieĹ 23, 2008, 01:07:36 » |
|
Ja bym chciał aby było tak jak zaproponowałem w regulaminie: "... Propozycja, alby oceniając prace brac pod uwage nie tylko render, ale rowniez sam pomysl i poprawnośc zbudowanych siatek..." Tylko nie bardzo wiem jak potem oceniac siatki... No na pewno wszystkie obiekty musza byc "Valid" Może nie idzmy w to aby wszystko było bryłą, ale żeby powierzchnie które traktowane są jako całośc nie miały "naked edges" a co do reszty to nie wiem - niby każdy wie co znacza "ladne siatki"  A zreszta Rhino lubi czasem poszalec i przy bardziej skomplikowanych obiektach mimo, ze siatki sa ok to wyswietla je zle... ale ta kwestie pominmy bo zrobi sie offtopic 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 11, 2008, 09:06:34 » |
|
Tak tylko dla porządku przypominam konkurentom i ewentualnym nowym konkurentom o uciekającym czasie  Zostało niewiele ponad 20 dni  A nagrody czekają (dzięki Odyniec za załatwienie nagród)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
suleq
Newbie
Reputacja na forum: +4/-0
|
 |
« Odpowiedz #8 : PaĹşdziernik 14, 2008, 11:56:16 » |
|
A takie mam pytanie, czy totalnie początkujący mogą spróbować?
Zawsze to jakaś motywacja by czegoś więcej się nauczyć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 15, 2008, 12:03:22 » |
|
nie pytaj, ale działaj (:-D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 30, 2008, 07:52:43 » |
|
Padła prośba/propozycja, aby przesunąć termin rozwiązania konkursu. Bardzo bym prosił o wypowiedzenie się uczestników, czy są za przesunięciem (o miesiąc) czy nie.
Ja wstrzymuję się od głosu, bo swoją pracę ukończę w terminie...
Więc jak Panowie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #11 : PaĹşdziernik 30, 2008, 09:43:37 » |
|
Ja wstrzymuje się od głosu, bo już z początku miałem obawy, że nie dotrwam. Ja mam takie podejście w tego typu projektach, że im więcej czasu tym mniejsza szansa, że to zrobię  Powodzenia innym.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #13 : PaĹşdziernik 31, 2008, 11:44:49 » |
|
Hal tez jest pewnie za przedłużeniem terminu, a więc przegłosowane  - zmieniamy termin na "do konca listopada" może ktoś się zdecyduje jeszcze podpiąc 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #14 : Listopad 08, 2008, 08:49:54 » |
|
Ozesz... Taki fajny temat mnie ominal po tym jak mialem rozgrzewke w tylu rhino+rower... nie mialem dostepu do sieci przez ponad miesiac a teraz juz chyba szkoda zaczynac... moze po tej bitwie wymyslimy cos swiatecznego...??  Pozdrawiam Wszystkich! P.S. Ladnie Wam te rowerki sie "rodza" 
|
|
|
|
|
|
..:: 3D CREATIVE ::.. 3dcreative.cba.pl
|
|
|
|
|