|
Hal9000
|
 |
« : SierpieĹ 01, 2008, 11:53:52 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #1 : SierpieĹ 01, 2008, 01:07:03 » |
|
boskie, jak zwykle Hal 
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #2 : SierpieĹ 01, 2008, 01:23:02 » |
|
Kurna tempo to masz niezłe, chylę czoła  A projekcik pierwsza klasa.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #3 : SierpieĹ 01, 2008, 02:37:15 » |
|
A zobaczcie, co ta maszyna będzie produkować! Tylko, dlaczego jednakowy nr seryjny? Hal moje gratulacje tak szczegółowego projektu jeszcze nie widzieliśmy na naszym forum.  marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #4 : SierpieĹ 01, 2008, 02:41:05 » |
|
ha i jak zwykle marek ma rację - to prawda - ze stopniem złożoności projektu. Tym bardziej - gratulacje Hal i dzięki, że się podzieliłeś z nami.
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #5 : SierpieĹ 02, 2008, 11:33:38 » |
|
Dzięki za uznanie  Co do produkcji kasy to nie nie bardzo w tym materiale da się coś zrobić. Może bardzie w metalu mniejsze nominały  . Jak wróce z weekendu to wrzucę render z pierwszymi elementami do wykonania. Bedą to obudowy łożysk liniowych. Hal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #6 : SierpieĹ 04, 2008, 09:24:50 » |
|
Pierwszy elementy rozrysowane. Mniej wiecje tak to bedzie wyglądać. Trochę podciagnałem render jako że projekt jest na naszym forum i trochę było by wstyd nie zaprezentować pracy w lepszej jakości. Bedę starał się na bieżąco coś tu wrzucać. Hal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #8 : SierpieĹ 04, 2008, 09:58:23 » |
|
Świetnie, a z tym woreczkiem foliowym to już w ogóle pojechałeś ostro 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #9 : SierpieĹ 04, 2008, 10:02:38 » |
|
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: SierpieĹ 04, 2008, 10:04:09 wysłane przez Odyniec »
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #10 : SierpieĹ 05, 2008, 12:58:22 » |
|
No woreczek rzadzi ;P Swietnie to wszystko wyglada a teraz czemak na fotki live 
|
|
|
|
|
|
..:: 3D CREATIVE ::.. 3dcreative.cba.pl
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #11 : SierpieĹ 05, 2008, 02:30:51 » |
|
A ja sobie ponarzekam.  Szkoda, że Hal nie brał udziału w ostatnim konkursie była by wspaniała konkurencja z Satrabem i na pewno podniósłby się poziom naszych prac.  A co do renderu mała sugestia, zamieniłbym materiały na łożyskach liniowych, dał większy połysk i materiał np. chrom, gdyż powierzchnie są szlifowane i za bardzo nie pasuje ten mat.  Jak zwykle wzbudził we mnie uznanie fakt, że Hal jest do bólu dokładny porównałem łożyska z oryginałem ustawiając je pod odpowiednim kątem i stwierdziłem, że nawet ilość kulek się zgadza!  Mam jeszcze małe pytanie, po co są cztery otwory na brzegach obudów? Pozdrawiam marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bbuli
Jr. Member

Reputacja na forum: +23/-0
|
 |
« Odpowiedz #12 : SierpieĹ 05, 2008, 06:44:49 » |
|
We woreczku osiem robaczków-pewnie ustalą łożyska-do tego te otwory zapewne... Patrzę i micha mi się cieszy-kapitalnie projektowanie!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #13 : SierpieĹ 05, 2008, 07:23:28 » |
|
ja dodam - zmysł kompozycji, to Hal ma, bez najmniejszej wątpliwości - zawsze zaciekawia układem sceny i pomysłem na nią, to bardzo rzadki dar.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #14 : SierpieĹ 05, 2008, 07:29:15 » |
|
Tak jak widać, jeszcze nie jestem taki dobry w ustawianiu opcji. Wykonalem naprawde dużo prób i wyszło jak wyszło, po prostu zmeczyłem się tą wizualizacja tzn odpuscilem sobie. Satrab, materiał na woreczek foliowy powstawał bardzo długo. Mineło kilka godzin zanim uzyskałem zadowalający efekt - ciesze się że to doceniasz bo jeszcze mi daleko do poziomu jaki Ty reprezentujesz  . Moge stwierdzić ze, materiały nie zawsze zachowują się tak samo, wszystko zależy od sceny i jej oswietlenia, sztuka w tym aby umieć to wszystko pogodzić. Tez się zgodze z Toba Odyniec, wyszło trochę jak papier ścierny Marek - strasznie załuje ze nie wziąłem udziału w tej bitwie, po prostu brak czasu. Był taki okres ze byłem zawalony robotą, tak to jest jak sie robi kilka rzeczy na raz i ma sie terminy na umowach. Oczywiście, śledzilem Wasze zmagania i naprawdę, stwierdzam ze prace są na bardzo wysokim poziomie - pewnie bym był bez szans  Dołączam fotke lożyska, faktycznie Marek masz rację, trzeba to poprawić. Otwory w obudowach są po to by zablokowac łozyska tymi kokami gwintowanymi, które znajduja się w folii. Troche to nieczytelne bo otwory sa nie przegwintowane - przeparszam nie chciało mi się  Hal
|
|
|
|
|
|