Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: 66 gości... o 17.00 dziś  (Przeczytany 1831 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Czerwiec 26, 2008, 04:51:11 »

no w szoku jestem, i to w sezonie ogórka...,
gratuluje, - Wszystkim Tym, którym chce się jeszcze pisać...

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 26, 2008, 04:54:23 »

sorki, nie ten zegar, mogłem sprawdzić, hehe  - można powiedzieć - około 17.00-stej

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 26, 2008, 05:47:56 »

Gdyby to jeszcze miało odzwierciedlenie w Wiesz czym, to bym się bardziej cieszył , a tak... ot kolejna liczba w statsach

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 26, 2008, 06:18:31 »

rekord sprzed roku nie został jeszcze pobity. a wtedy chyba i moja obecność sie zawarła w tej liczbie  Duży uśmiech

podejmę się zleceń....
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 26, 2008, 06:23:37 »

Havoc - wiem o czym piszesz, pozwól, że zaśmiecę wątek - nie bierz tego do siebie, ale czuje , że muszę...
No trafiłes Havoc na moment mojej słabości i trochę wygarnę wszystkim...

Miecz jest obosieczny.
Wam się nie chce  robić i pokazać czegoś naprawdę zaawansowanego,
a początkującym nie chce się uczyć, bo nic takiego nie widzą, aby mieć wzór, mieć kogoś do naśladowania...

Za kilka lat te szawie i szawice (szook, mamy już kilka kobiet) - będą o wiele lepsi od Nas - dziś Wy tutaj jesteście totalnie pasywni guru w Rhino.
Baaa - ja w procesie nauki nowicjuszom pomogę... tak bardzo, o ile będę mógł...
Kółko zawsze jest zamknięte... dlatego jest okrągłe  Uśmiech
Jeśli przesadziłem - przepraszam.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2008, 06:36:02 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2008, 06:58:59 »

71 dziś max.. co to dziś przesilenie, czy jak?

HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 26, 2008, 07:40:19 »

Nie przesadziłeś, ale myślę i tak dobrze wiesz co Ci odpiszę - no to odpisuję... drżyjcie narody

Nie mów, że Ci 'pasywni guru R' nic zaawansowanego nie pokazują, bo Cię normalnie wyśmieję
Co trochę pojawia się coś nowego, ostatnio nawet więcej niż zwykle, więc 'o co kaman'? Raz, że te bardziej zaawansowane prace wymagają trochę czasu, dwa - nie zawsze można je od razu upublicznić, trzy - pewnie by się coś jeszcze znalazło, ale ciepło jest i myśleć mi się nie chce zbytnio
Także nie mów, że nowym nie chce się uczyć bo przykładów nie widzą... nie chce im się, bo porywają się w 90% z motyką na słońce. Jak się nie chce poświęcić trochę czasu na naukę na prostych modelach, to się człowiek później zniechęca jak programu nie zna prawie wcale.

O pomocy noobom też już parę razy mówiliśmy, więc powtórzę raz jeszcze - raczej się nie zdarza by ktoś tu odpowiedzi nie dostał na pytanie, ale... żeby ją dostać to najpierw trzeba je zadać. Ja tu takowych nie widzę, a Ty? Nie widzę też by ktoś się zgłaszał ze swoimi problemami, więc komu chcesz pomagać?
Nie ma komu pomagać, znaczy że mamy na forum przeszło 200 wymiataczy R

... z czego ze 30 aktywnych

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 26, 2008, 08:21:31 »

Trudno mi polemizować, bo Twoje zdanie stanowi ważną całość, ja po prostu mam inne, a raczej mam nadzieję mieć.
Niech po prostu będzie to kolejny głos w dyskusji, jeśli pojawi się więcej opinii, założę specjalny wątek.

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 26, 2008, 09:17:59 »

ja w tej dyskusji lokuję się bardziej po stronie HAVOCa.

niespecjalnie mogę prezentować swoje projekty wykonywane w ramach pracy, by  później nie mieć problemów z racji mało uregulowanego stanu formalnego. za to po powrocie do domu raczej nie zasiadam do Rhino chyba że jest jakiś powód (lecz na razie nie ma żadnych ogłoszonych Rywalizacji Język ). no i z tego nie ma się czym poważnym chwalić...

z drugiej strony założyłem specjalny temat dla nowych użytkowników by mieli gdzie zadawać pytania o kwestie z jakimi mają kłopoty:
http://forum.rhino3d.pl/index.php/topic,649.msg4331.html#new
i nic. niemal zerowy odzew. więc co tu tłumaczyć skoro wszyscy wszystko wiedzą Buzia na kłódkę

z trzeciej strony - Rhino jest jeszcze dość mało znane w naszym kraju co widać i po serwisach i po ogłoszeniach o prace...

podejmę się zleceń....
adamnie
Newbie
*

Reputacja na forum: +6/-0

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 26, 2008, 11:38:29 »

może wypowiem się i ja,
nie mam zamiaru się tłumaczyć, czy usprawiedliwiać, może po prostu część użytkowników tak jak ja korzysta z wersji Trial skończyły się zapisy Smutny , albo nie daj Boże jedzie na piratach a znając podejście zarządu do piractwa po prostu boja się pytać żeby nie wyszło na jaw ze używają licencji spod czarnej flagi z czaszką,

Ze swojej strony brakuje mi może nie tyle zapału ale czasu, poza tym wracając po 12 godz. zmywania garów odechciewa się czasami włączać kompa a jak sobie pomyślę ze żeby porysować sobie troszkę trzeba sys. przeinstalować to wolę poczekać jeszcze te 2 miesiące aż będę miał oryginalny soft, 8 Gb ramu i czterordzeniowy procesor - myślę ze wtedy chęci znajdzie się więcej jak sobie pomyślę ile kosztowało mnie przystosowanie kompa pod Rhino

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.07 sekund z 20 zapytaniami.