Nie przesadziłeś, ale myślę i tak dobrze wiesz co Ci odpiszę - no to odpisuję... drżyjcie narody

Nie mów, że Ci 'pasywni guru R' nic zaawansowanego nie pokazują, bo Cię normalnie wyśmieję

Co trochę pojawia się coś nowego, ostatnio nawet więcej niż zwykle, więc 'o co kaman'? Raz, że te bardziej zaawansowane prace wymagają trochę czasu, dwa - nie zawsze można je od razu upublicznić, trzy - pewnie by się coś jeszcze znalazło, ale ciepło jest i myśleć mi się nie chce zbytnio

Także nie mów, że nowym nie chce się uczyć bo przykładów nie widzą... nie chce im się, bo porywają się w 90% z motyką na słońce. Jak się nie chce poświęcić trochę czasu na naukę na prostych modelach, to się człowiek później zniechęca jak programu nie zna prawie wcale.
O pomocy noobom też już parę razy mówiliśmy, więc powtórzę raz jeszcze - raczej się nie zdarza by ktoś tu odpowiedzi nie dostał na pytanie, ale... żeby ją dostać to najpierw trzeba je zadać. Ja tu takowych nie widzę, a Ty? Nie widzę też by ktoś się zgłaszał ze swoimi problemami, więc komu chcesz pomagać?
Nie ma komu pomagać, znaczy że mamy na forum przeszło 200 wymiataczy R

... z czego ze 30 aktywnych