ewkamarhewka
Newbie
Reputacja na forum: +0/-0
|
 |
« : Czerwiec 16, 2008, 09:42:13 » |
|
mam projekt do zrobienia w rhino motor harleya davidsona w 3d mam nawet rysunek jak on ma wyglądać tylko nie wiem za bardzo od czego zacząć 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2008, 10:24:19 » |
|
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
ewkamarhewka
Newbie
Reputacja na forum: +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2008, 10:31:09 » |
|
tak ma mieć bebechy na miejscu jest narysowany na płaskim rysynku w 5ciu rzutach szczegółowo moge nawet pokazać ten rysunek tylko jak to dodać i czy nie jest za duży.... pomyśle jestem od niedawna na forum
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2008, 10:34:46 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2008, 10:47:16 » |
|
Może spróbuj skontaktować się z kimś ze starszego rocznika na swojej uczelni, oni zapewne rok temu też robili takie modele 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 16, 2008, 11:00:46 » |
|
satrab nie bądź czepialski  Dobra już nic nie mówię 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 16, 2008, 11:03:24 » |
|
ależ mów, mów i to dużo  tylko nie odsyłaj biednych studentów po gotowce od starszych roczników  przecież potem trzeba się odwdzięczać a to przecież prowadzi do choroby alkocholowej 
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 16, 2008, 11:31:37 » |
|
Nom z tą chorobą to masz racje  Ale tak poza tym to tutaj chodzi o zaliczenie kursu z grafiki, a nie chęć nauki Rhino (może się mylę ale wątpię  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 16, 2008, 03:00:16 » |
|
Witam najpierw odpowiedz na pytanie czy chcesz odbębnić prace domowa czy poznać rhino? Jeżeli to pierwsze to raczej proponuje wpaść w chorobę alkoholową  o wiele przyjemniejsze i mniej stresujące dla otoczenia, jeżeli to drugie to jak ktoś już kiedyś powiedział „witaj w klubie”. Kruk podał już linki do przykładów wstawiania bitmap ja dorzucę jeszcze jeden http://forum.rhino3d.pl/index.php/topic,209.0.html . I teraz czekam na Twój ruch. Moja pomoc będzie się sprowadzać do korekty twojej pracy ewentualnie zasugerowania jak dany element można wykonać, nie będę nic za Ciebie robił gdyż jest to Twoja praca, za którą to Ty dostaniesz ocenę. Ciekawy jeszcze jestem czy cała grupa dostała ten sam temat czy są jeszcze inne? Bo jest to już drugi Harlry w ostatnim czasie. Życzę sukcesów i dobrej oceny. marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #10 : Czerwiec 16, 2008, 04:19:58 » |
|
Jeśli mogę coś dodać, to dodam... Ale nie będzie to pozytywne... z góry uprzedzam.
Onegdaj - jak ktoś nie potrafił sobie poradzić z danym projektem, bo już np siedział nad nim 4 dni i noce - poddawał się i szukał pomocy, wyłącznie w przypadku, gdy naprawdę nie było szans ruszyć dalej, przy czym przyjęcie pomocy - było to jednak w pewnym stopniu upokorzenie (w sensie pozytywnym), ale zawsze...
Dziś - do tej pory nie umiem wyjść z szoku, zanim pojedyncza prosta, krzywa, czy powierzchnia pojawi się na ekranie - juz mamy prawie błagalne prośby o pomoc z rysunkiem i prośbą, no właśnie - jaką prośbą - najlepiej zróbcie to za mnie, a ja tylko skopiuję. Ja z pewnością się z tym nie pogodzę na forum.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2008, 04:24:42 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #12 : Czerwiec 16, 2008, 04:32:08 » |
|
Ty się Havoc śmiejesz, a ja to całkiem poważnie "rozważam", skończy się to wtedy, jak "potrzebujący" zobaczą ile to kosztuje... 
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #13 : Czerwiec 16, 2008, 04:36:34 » |
|
Ja to celowo piszę z uśmiechem, bo chętni by się myślę znaleźli, zwłaszcza jeśli szczegółowość modelu ma być odzwierciedleniem jedynie tego co na blueprincie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #14 : Czerwiec 16, 2008, 04:40:13 » |
|
ja też piszę wszystko z uśmiechem, bo w życiu po prawdzie - bym czegoś takiego nie zrobił, chyba, że zarabiałbym tyle co Kubica... ale wtedy bym znalazł sposób, aby zrobić to inaczej (:-))))
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|