Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« : Czerwiec 10, 2008, 08:08:39 » |
|
Zapraszamy na prezentację oprogramowania Rhinoceros 4 w POZNANIU Serdecznie zapraszamy Państwa na otwartą prezentację oprogramowania Rhinoceros 4 firmy McNeel. Pokaz ma na celu zapoznanie uczestników z filozofią stosowania rozwiązań programowych bazujących na aplikacji Rhino 3D w różnych zastosowaniach oraz zapoznanie słuchaczy z funkcjonalnością systemu CAD/CAM/CAE, jaki stanowi pakiet Rhinoceros 4. W programie spotkania znajdzie się między innymi: - ogólny zarys metodologii projektowania za pomocą krzywych NURBS - prezentacja środowiska pracy programu Rhinoceros 4, interfejsu użytkownika oraz sposobów komunikacji użytkownika z aplikacją i innymi systemami sprzętowymi i peryferyjnymi - opis najbardziej kluczowych nowości, które pojawiły się w najnowszej odsłonie programu - przybliżenie najważniejszych rozszerzeń Rhino - przykłady zastosowań i wdrożeń programu w różnych dziedzinach przemysłu - prezentacja najnowszej generacji silników renderujących i modyfikujących bryłowo (hyperShot, SpaceClaim) pod Rhino- prezentacja pracy w Rhino za pomocą manipulatorów 3-D firmy 3Dconnexion Spotkanie poprowadzi mgr inż. Karol Burzyński, ART (Authorized Rhino Trainer) (Oficjalny instruktor aplikacji Rhinoceros w Polsce). Prezentacja odbędzie się 28 lipca 2008 (poniedziałek) o godz. 11 w Poznaniu. Zgłoszenia przyjmujemy poprzez e-mail pod adresem: info@glasspalace.pl lub telefonicznie (91)4201090. Uczestnictwo jest bezpłatne, jednak prosimy o możliwie wczesną rezerwację miejsc, ze względu na ich ograniczoną liczbę. Szczegółowe informacje wkrótce.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2008, 07:03:52 wysłane przez piotr »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2008, 11:44:19 » |
|
Widzę ze Rhino znowu "on tour"  Miło widzieć, że w Poznaniu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TNT
Jr. Member

Reputacja na forum: +15/-0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 15, 2008, 08:10:58 » |
|
na to właśnie czekałem!pojawie sie na pewno 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2008, 01:44:00 » |
|
serdecznie zapraszam, z pewnością odbędzie się to w którymś z hoteli, ale szczegóły podam, jak będę je znać.. Tylko zgłaszać mi się proszę na oficjalnego maila! Bo ilość miejsc ograniczona! Wpis na forum NIE oznacza zgłoszenia.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 16, 2008, 01:46:27 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2008, 02:01:49 » |
|
Dzięki za przypomnienie, prawie bym zapomniał wysłać maila : P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #5 : Czerwiec 18, 2008, 09:18:43 » |
|
Uwaga - zmiana terminu !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #6 : Czerwiec 19, 2008, 10:50:58 » |
|
A na poludniu kiedy znowu bedzie prezentacja?? Bo ostatnio mi nie wypalil termin... grrr :/
|
|
|
|
|
|
..:: 3D CREATIVE ::.. 3dcreative.cba.pl
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #7 : Czerwiec 20, 2008, 01:33:41 » |
|
Na razie możliwe terminy to tylko dzienne, start około 10.00 rano... Ale zobaczę, co się da zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TNT
Jr. Member

Reputacja na forum: +15/-0
|
 |
« Odpowiedz #8 : Czerwiec 20, 2008, 05:26:00 » |
|
szkoda ze termin sie zmienil bo niestety mam egzamin w tym czasie i nie dam rady wpasc... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #9 : Czerwiec 20, 2008, 10:13:01 » |
|
Nie martw się TNT, z pewnością okazji nie zabraknie...
Przykro mi, że zmienił się termin, ale nie zależy to ode mnie, ale od sponsorów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2008, 04:30:58 » |
|
Do zobaczenia jutro, oby nie było tak gorąco jak dzisiaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2008, 05:09:57 » |
|
No... pewnie ze mnie będzie płynąć nie tylko opowieść, ale także niezłe hektolitry potów (:-)
Do zobaczenia, kto jeszcze z forum będzie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #12 : Lipiec 28, 2008, 05:00:09 » |
|
Chyba więc tylko satrab będzie, właśnie wyruszam, do zobaczenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #13 : Lipiec 28, 2008, 10:22:39 » |
|
Dopiero dotarłem do Szczecina, ponieważ wracaliśmy nieco okrężną drogą, Poznań to zdecydowanie magiczne miejsce, choć niestety nie zjawili się wszyscy zaproszeni, było według mnie bardzo miło.
No i był satrab, który ujawnił się dopiero na końcu i dostał od pokaźnego Odyńca tradycyjnego "misia". Było niezwykle mi miło poznać tego geniusza wizualizacji w formie jak najbardziej realnej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #14 : Lipiec 29, 2008, 02:53:04 » |
|
Bez żartów z tym geniuszem  Prezentacja oczywiście mi się bardzo podobała, ku mojemu zdziwieniu prawie wszystkie wtyczki zostały omówione, w tym te małe darmowe jak AuxPecker, czy Technical Drawing. Stwierdzam, że zrobienie takiej ogólnej prezentacji nie jest łatwe, ponieważ każdy tam przychodzi "w innej sprawie" więc nie można sie specjalnie wgłębiać w żaden z tematów. PS. Fajne widoki były z oknami w tym hotelu 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2008, 03:01:40 wysłane przez satrab »
|
|
|
|
|
|
|