Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Curve control  (Przeczytany 1943 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
vv3k4i
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +13/-0

« : Czerwiec 02, 2008, 01:37:04 »

Hej,

Możecie mi powiedzieć jaka komenda została na samym początku wpisana w tym http://www.rhino3dhelp.com/video/curve-control-help-in-forums/ tutorialu? Dzięki
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 02, 2008, 07:25:46 »

Z tego co widzę to Polyline (prosta złożona), a później sprawdził, czy ma tryb Ortho włączony , ale miał... Wszystko po to, aby narysować prosta ściśle pionową (domyślnie ortho ma wartość 90 stopni). Ale w tym konkretnym przykładzie nie trzeba ich rysować - tylko skorzystać z polecenia Cutting Plane.
Tutorial średnio jednak mi się podoba, bo został według mnie dobrany zły przykład do niego - lekcja tylko prezentuje pewne techniki, a model aż prosi się o ścisłe zachowanie pierwotnego kształtu i dokładności, co w tym przypadku zostało potraktowane raczej po macoszemu.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2008, 07:36:10 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.048 sekund z 19 zapytaniami.