Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Pomoc w wykonaniu tutoriala  (Przeczytany 3223 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #15 : Maj 11, 2008, 10:20:03 »

nie polecenie płaszczyzny tylko trzecia opcja: Wyciągnięcie po 1 ścieżce.....

podejmę się zleceń....
Tomek05
Newbie
*

Reputacja na forum: +1/-0

« Odpowiedz #16 : Maj 11, 2008, 11:54:39 »

hmm coś mi nie idzie z ty dachem :(może jakaś dokładiejsza wskazówka:)
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #17 : Maj 12, 2008, 07:59:27 »

No i są wspomniane przez kruka polecenia, ale dzięki temu, że używasz polskiej wersji programu - nikt nie wie o co chodzi, bo jest 10 nazw tego samego polecenia  Spoko Uśmiech. Standardowo powinno to się nazywać wytłaczanie, rozpinanie powierzchni po (względem) jednej prowadnicy lub dwóch prowadnic (sweep 1, 2 rails). Ale w Rhino 3 PL nazywa się to jak widać wyciąganie po ścieżce.
« Ostatnia zmiana: Maj 12, 2008, 08:03:10 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #18 : Maj 12, 2008, 08:34:52 »

na razie Odyńcu nie mamy wpływu na to jak są przekładane nazwy poleceń na nasz język.... może przy 'piątce' ktoś sie zapyta o ewentualną korektę tłumaczenia by minimalizować ilość "kfiatków" Mrugnięcie

Tomku, ja zaczynałem tak samo od 'trójeczki' i wydaje mi się, że zamiast zaczynać od bardziej kompleksowych modeli powinieneś zaliczyć szybki kursik tutoriali które są w zestawie R3. są tam dość dobrze opisane polecenia tworzenia powierzchni i będziesz się dzięki temu orientował z którego polecenia możesz osiągnąć pożądane efekty.
oczywiście mogę za ciebie rozrysować całą bryłę tego gmachu, lecz mija się to z celem gdyż nadal nie będziesz wiedział jak samemu osiągnąć takie efekty Uśmiech  pokombinuj z różnymi kątami nachylenia i długości lini profilu dachu, a w końcu 'złapiesz' jak działają te polecenia Uśmiech Uśmiech Uśmiech

powodzenia  Duży uśmiech

podejmę się zleceń....
Tomek05
Newbie
*

Reputacja na forum: +1/-0

« Odpowiedz #19 : Maj 12, 2008, 04:54:58 »

Dzięki :)Już nie mogę się doczekać opisu:)
Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.09 sekund z 19 zapytaniami.