Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: SpaceClaim LTX do Rhino  (Przeczytany 8053 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Maj 10, 2008, 08:16:33 »

Rzeczywiście dziś trudno mnie zadziwić jeśli chodzi o rozszerzenia do Rhino, ale to jest z pewnością jedno z tych, którym się udało. W zasadzie jest to samodzielna aplikacja z pełna obsługą plików Rhino i pełną współpracą z nosorożcem. Na płytce instalacyjnej pełnej wersji znajduje się natywna wersja 64bitowa !!!!!!!!!!!! Miejmy nadzieje, że to druga już jaskółka (pierwsza to Maxwell), która zapowiada wielkie zmiany w  środowisku Rhino, jeśli chodzi o przechodzenie na czyste 64-bit.
Ale po co to w ogóle? Ano skupia się ten moduł na sposobie pracy i modyfikacji typu bryłowego, a pracuje się w niej bardzo podobnie (prawie identycznie) jak w pakiecie SolidWorks.

Nie muszę także dodawać, iż będzie można niebawem ten wspaniały bryłowy silnik edycyjny kupić w Polsce dzięki tej firmie.

Garść linków:
Strona domowa
Tutoriale
filmik1
filmik2
więcej filmików
Wersja testowa

Dostępne są do wyboru wersje: 32-bitowa lub 64-bitowa.
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 10:13:21 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Margareth
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #1 : Listopad 09, 2009, 04:22:53 »

Witam serdecznie. W najbliższym czasie stanę przed decyzją jaki program graficzny zakupić do swojej firmy i wszystko wskazuje, że będzie to Rhino. Preblem stanowi modelowanie parametryczne. Do tej pory używałam BobCad'a i sądzę, że SpaceClaim ułatwiłby mi przesiadkę na Rhino....i tu pojawia się moje pytanie. Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami pracy z tym programikiem i jak ściągnąć trial??
Margareth
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 09, 2009, 11:05:26 »

Ten etap mam już za sobą, jednak poza mailem w stylu 'dziękujemy za zainteresowanie' nic więcej nie wynikło.
Margareth
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 13, 2009, 03:05:37 »

Sprawa sama się wyjaśniła. Po kilku dniach zadzwonił do mnie przedstawiciel firmy w Polsce i przesłał linki i kody aktywacyjne do SpaceClaim.
milczar
Newbie
*

Reputacja na forum: +1/-0

« Odpowiedz #4 : Luty 13, 2010, 01:00:59 »

Cy może ktoś wie ile kosztuje taki programik Co? Chodzi mi dokładnie o SpaceClaim 2009 Engineer.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.045 sekund z 19 zapytaniami.