Krzychu74
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0
NAR = Niedzielny Amator Rhino
|
 |
« : Czerwiec 29, 2007, 12:53:17 » |
|
Witam! Rosyjski tutorial o projektowaniu modeli czołgów. Na szczęście komendy są po angielsku: http://cardarmy.ru/proekt/rino/tanks-rino.htmAutor tutoriala: Roman "der Kampfflieger" VasilievPozdrawiam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 10:17:08 wysłane przez Odyniec »
|
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2007, 09:15:40 » |
|
Świetny link Krzychu74, widziałem naprawdę masę tutoriali do Rhino, ale tego nie znałem, dzięki !!! Pozwalam sobie na uzupełnienie Twojego postu, ponieważ na tej stronie, do której link podałeś znajduję się więcej lekcji dla modelarzy kartonowych i naprawdę są one świetne !!! Projektowanie modeli uzbrojenia (bomby, rakiety) w Rhinoceros 3Projektowanie modelu kartonowego samolotu od A do Z część 1Projektowanie modelu kartonowego samolotu od A do Z część 2Projektowanie modelu kartonowego samolotu od A do Z część 3Projektowanie modelu kartonowego samolotu od A do Z część 4Nazwa lekcji w oryginale brzmi "Projektowanie samolotu od A do Ja" - to tak na marginesie, bo przecież to nie jest najważniejsze, nazwa od A do Z - to już ja sobie pozwolilem dodać, bo naprawdę tak jest. W tym ostatnim, 4-częściowym tutorialu wykorzystywane są następujące aplikacje: Rhinoceros 3, Adobe Photoshop V.6.0, Auto CAD 2004, Adobe Illustrator CS V.11, Corel Draw V.12. Autorem lekcji jest I.Zvieriev
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2007, 03:56:53 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
Krzychu74
Sr. Member

|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2007, 12:12:11 » |
|
Witam! Odyniec: dzięki! Chyba ślepnę na starość bo tyle razy byłem na tej stronce, a tych linków nie zauważyłem. No tak, ale ja "pancerniak" jestem, chociaż ostatnio odkrywam "na nowo" lotnictwo, które coraz bardziej mnie "wciąga".  Pozdrawiam. P.S.: hm...czy mi się wydaje czy ta emotka na końcu jest do góry nogami?
|
|
|
|
|
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2007, 01:06:15 » |
|
Hehe,  no jest do góry nogami, ale taka już była .... i tak niedługo wymienię zestaw emotków, bo te jakieś kiepskie są Z ostatniej chwili: udało mi się nawiązać kontakt z autorami powyższych lekcji, może uda się je przetłumaczyć i wrzucić na nasze forum, w związku z tym poszukuję ludzi, ktorzy znają język rosyjski na poziomie takim, aby można byłoby przetłumaczyć te lekcje ... ja znam tylko z tego co socjalistyczna szkoła uczyła.... Chętnych zapraszam do kontaktu ze mną, u góry po prawej stronie macie panel wiadomości, z góry dziękuje. ps. do Krzychu74 - co do wieku......  , Odyniec, jest też Odyńcem74... 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2007, 04:20:25 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
Krzychu74
Sr. Member

|
 |
« Odpowiedz #4 : Czerwiec 30, 2007, 10:30:06 » |
|
Witam! No tak... stara (dobra?) socjalistyczna szkoła i "kochana" przez wszystkich nauka języka rosyjskiego.  Sam już też nie potrafiłbym nic napisać w cyrylicy, chociaż umiem czytać i jakos tak kontekst "załapię". Jeśli mogę pomóc to polecam ten translator: http://poleng.pl/_poleng-2007/index.phpZ polskiego na rosyjski sprawdzony "w boju" na jednym z rosyjskich forów. Koledzy zza wschodniej granicy dziwili się, że nawet nieźle pamiętam jeszcze ich język. Musiałem wyprowadzić ich z błędu no bo to głupio tak ludzi w niewiedzy trzymać.  ps. do Krzychu74 - co do wieku...... , Odyniec, jest też Odyńcem74... Cóż mogę powiedzieć... najlepszy rocznik.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|