Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Materiały dydaktyczne do Rhinocerosa  (Przeczytany 4452 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Tomek05
Newbie
*

Reputacja na forum: +1/-0

« : Kwiecień 24, 2008, 03:40:52 »

Hey wszystkim!
Jestem początkującym użytkownikiem Rhina Chichot i poszukuję jakiś materiałów dydaktycznych(książki, linki, przyklady itd)do nauki programu. Wstępnie sam coś staram się tworzyć, ale jak narazie idzie mi to wszystko pod górkę Niezdecydowany. Z góry dziękuję za pomoc. Kontakt ze mną nr gg 6019777, tk05@wp.pl
sea__
Hero Member

Reputacja na forum: +128/-0

gg 444625

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 24, 2008, 04:37:04 »

Zapraszam do działu  " Zrobiłem/am Tutorial dla Rhinoceros i chcę się podzielić"  i witam na forum  Chichot
Tomek05
Newbie
*

Reputacja na forum: +1/-0

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 24, 2008, 06:40:40 »

Dzięki wielkie za podpowiedź:)
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 24, 2008, 06:45:44 »

Jeśli znasz język angielski - to materiałów masz... od groma, wystarczy google + rhinoceros

W języku polskim, no, tu już trudniej, ale nie trać nadziei,  Duży uśmiech

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
ewkamarhewka
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 18, 2008, 11:30:30 »

od kilku dni mam z rhino do czynienia Mrugnięcie i chca abysmy zrobili spory projekt lekko przesadzili narazie importowac z 3dmaxa bo na rhino trzeba sporo czasu ....jeszcze jak wychodzi 4ka to podejrzewam ,ze sie przyloze bardziej moze nawet pobawie sie w tlumaczenie na polski
peter456
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 26, 2008, 02:17:19 »

Ja również jestem nowym użytkownikiem zarówno Rhino jak i tego forum, witam serdecznie:) no dobra czas zabierać się za naukę Uśmiech pozdrawiam
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 26, 2008, 02:26:49 »

pozdrawiamy, udanej nauki, teraz wakacje (dla niektórych), to i czasu więcej  Duży uśmiech

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
walker
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2008, 07:11:41 »

Witam. Jestem tutaj nowy. Dostałem  coś w 3D. Wygląda jak ziemniak. Zapisane w formacie *.lwo. Chcę to pociąć aby można było coś z tego wyciąć. Czy jest ktoś kto jest w stanie mi pomóc. Rhinoceros 4 ujrzałem dzisiaj rano po raz pierwszy w życiu. bawie sie nim(oglądam co gdzie) od 5 godzin. jeszcze nic kreatywnego nie udało mi sie zrobić. czy mam szanśe się czegoś nauczyć w krotkim czasie??

pozdrawiam

p.s zyczcie mi szczescia
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #8 : Lipiec 31, 2008, 07:31:34 »

życzymy ci szczęścia  Uśmiech

.lwo to obiekt zapisany w LightWave. ja sie z tym programem nigdy nie bawiłem więc nie wiem jak tam wygląda obiekt. natomiast Rhino nie poznasz w jeden dzień, tak samo jak jakiegokolwiek innego programu do 3D.....

podejmę się zleceń....
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #9 : Lipiec 31, 2008, 07:52:21 »

bez problemu w Rhino otworzysz plik *.lwo, możliwa jest także edycja siatki poly w Rhino 4 - i zapis ponownie jako *.lwo

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #10 : Lipiec 31, 2008, 08:04:38 »

zgadza się Odyńcu. jednak trzeba znać Rhino do tego a nie posiadać je zainstalowane od 5 godzin.

3D w pięć minut? Szok

podejmę się zleceń....
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #11 : Lipiec 31, 2008, 10:29:04 »

jasne, zgadzam się, ja tylko odpowiadałem na tę część związana z ziemniakiem w lwo  Spoko

walker
Newbie
*

« Odpowiedz #12 : Sierpień 01, 2008, 07:35:32 »

nie no zapisać w innym formacie itp juz potrafie. potarfie tez juz pociac moj ziemniak tylko ze musze go pociac symetrycznie i na dodatek na odpowiedniej wielkosci kawalki!!

3D w 5 dni to pewnie jest sie ciezko nauczyc dlatego bardziej traktuje to jako zabawe bo wiem ze tylko od innych uzytkownikow rhino moge sie czegos nauczyc( no chyba ze pojde na jakis drogi kurs)
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #13 : Sierpień 01, 2008, 07:41:57 »

W takim razie zapomnij o ziemniaku w lwo, a zrób nowy ziemniak w rasowych NURBSach Rhinoceros i potnij go (pewnie na chipsy  Duży uśmiech) takim darmowym rozszerzeniem Archcut, powyginasz je w odpowiednie kształty za pomocą transformacji UDT w Rhino.

daras
Newbie
*

« Odpowiedz #14 : Lipiec 06, 2009, 11:49:35 »

Witam, chcę zakupić Rhino w wersji studenckiej, mam w związku z tym pytanie, czy można się nauczyć tego programu z podręcznika który jest do niego dołączony, czy podręcznik w jest dość łatwy do zrozumienia dla osób które dopiero robią pierwsze kroki w modelowaniu. Od dystrybutora wiem że są dwa podręczniki jeden jest przetłumaczony na polski drugi jest po angielsku i napisane są tak aby każdy początkujący mógł sie nauczyć tego programu. Chciałbym jednak się upewnić na forum bo wiadomo że sprzedawca mi powie to co chciałbym usłyszeć. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.073 sekund z 19 zapytaniami.