Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Edycja przycisków - Offset Curve  (Przeczytany 870 razy)
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« : Marzec 04, 2008, 08:22:37 »

Chcę dodać drugą funkcję do ikony Offset Curve. Standardowo dostępna jest po wciśnięciu jej LPM; PPM jest niewykorzystany. Chcę dodać pod PPM Offset Curve z parametrem Bothsides. Jak edytować przyciski i dodawać im inne funkcje wiem. Ale pojęcia nie mam jak dodatkowo wywołać parametr dla jakiejś komendy, tak by w tym przypadku wciskając PPM od razu włączać Offset Curve z BothSides.
Da sie to jakoś wywołać? Może jakiś spis komend z parametrami - jest w ogóle coś takiego?

satrab
Hero Member

Reputacja na forum: +138/-0

« Odpowiedz #1 : Marzec 04, 2008, 10:30:19 »

Nie jestem dziś w stanie logicznie myśleć, więc nie rozumiem o co chodzi, ale jakiś spis komend masz np. tu http://en.wiki.mcneel.com/default.aspx/McNeel/CommandList.html
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #2 : Marzec 04, 2008, 11:00:08 »

chyba da sie robić coś takiego jak mówisz, ale jutro sprawdzę to w pracy. wiem, że te komendy pisze sie ręcznie, ale muszę zasięgnąć języka Mrugnięcie

podejmę się zleceń....
HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #3 : Marzec 05, 2008, 12:53:42 »

satrab, o tym spisie wiem - ten sam co w helpie rhino Mrugnięcie Szukam jakiegoś spisu jak wywołać konkretne komendy wraz z parametrami do nich, tak by można je podpiąć pod przyciski menu...

... przez co możesz sobie pod ppm przypisać dowolną komendę jaka Ci się podoba...

... dajesz shift i ppm na ikonce i pojawia się:

Trzeba tylko wpisać odpowiednią komendę w zaznaczone pole i nazwać ją wedle własnych upodobań... tylko ni cholery nie widzę nigdzie żadnego spisu jak dołożyć jakiś parametr do wybranej komendy :/

Jarek
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +146/-0

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2008, 02:28:47 »

Dla Offset bothsides Twoje Makro bedzie wygladac tak: "!_Offset B"

Zobacz help o Makrach, tam powinno byc wiecej na ten temat.
Generalnie pierwsze litery opcji komendy powinny dzialac, ponadto jest prosty zestaw zasad i znakow dodatkowych pomocnych w pisaniu makr.

Wiele komend wywolanych z "-" przed nazwa komendy bedzie dzialac z pominieciem okna dialogowego albo z dodatkowym zestawem opcji.
( np. "_GradientView" vs. "_-GradientView" ).

pozdrowienia

Jarek

HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #5 : Marzec 05, 2008, 09:35:40 »

Rotfl, o tym nie pomyślałem Duży uśmiech Dzięki Jarek Mrugnięcie

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.074 sekund z 18 zapytaniami.