Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« : Luty 27, 2008, 09:25:42 » |
|
Oficjalna i finalna wersja (22 luty 2008) do ściągnięcia. Wybieramy w Rhino z Menu Help (Pomoc) opcję Check for Upadtes (Sprawdź dostępność aktualizacji) i dalej już wszystko łatwe.
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
mrafalsk
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2008, 09:24:56 » |
|
Witam, Zainstalowałem przed chwilą ten SR3 i mam mały problem. Podczas każdego uruchamiania Rhino z polskim interface'm dostaję dwa komunikaty o niemożliwości zarejestrowania komend Odwróć (Invert) i Podziel (Split) - zdjęcia. O pracy w polskim interface'm mogę zapomnieć. Przynajmniej teraz. Z angielskim interface'm wszystko jest OK. Zaraz zgłoszę to do supportu. Michał
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 27, 2008, 09:30:34 » |
|
Koniecznie wyślij, jestem pewien, że ponownie coś "zepsuli" jeśli chodzi o polską wersję (tak to dokładnie wygląda), to już tradycja. Ja także jeszcze dziś (po osobistym sprawdzeniu, bo nie używam do pracy wersji polskiej) napisze bezpośrednio do programistów w tej sprawie. Przynajmniej jest pewność, że szybko poprawią (wpierw będzie patch do pobrania, a później dopiero nowy build SR3 poprawiony). Dziękuję bardzo za informację!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2008, 09:32:40 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
bTree
Moderator
Full Member

Reputacja na forum: +45/-0
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2008, 10:40:14 » |
|
Hmm, też zainstalowałem SR3 i nie mam takich komunikatów. RH w wersji z polskim interfejsem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrafalsk
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2008, 10:46:32 » |
|
Hmm... Przed instalacją finalnej wersji miałem SR 3 rel. candidate 6.2.2008. Może to dlatego? Nie wiem. Jedno jest pewne, mam ten problem. Poczekam chwilę i chyba w przyszłym tygodniu przeinstaluję Rhino z finalnym SR3 na końcu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 28, 2008, 11:18:07 » |
|
Trochę późno odpowiadam, ale ja także nie miałem takich problemów, chociaż instalowałem dwa razy i także na Viście. Ale ja instalowałem Rhino 4 czyste i później finalny SR3. Jeśli ktoś ma takie problemy wciąż (oprócz mrafalsk), dajcie znać.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
mrafalsk
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 28, 2008, 11:25:04 » |
|
Zgłosiłem to na adres: tech@mcneel.com wczoraj o ok 22 naszego czasu ale do tej pory nie dostałem żadnej odpowiedzi. Jak pisałem miałem wcześniej SR3 rel. candidate i tego nie miałem. Da się z tym żyć, a i przeinstalowanie to też nie problem. Ale raczej nie powinien tego typu problem pojawiać się.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 28, 2008, 12:38:19 » |
|
Jeśli mogę coś poradzić następnym razem pisz pod tech.eu@mcneel.com Amerykanie reagują o wiele później niż oddział europejski, a ponadto jest jeszcze różnica czasu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|