|
marek
|
 |
« : Luty 05, 2008, 08:17:44 » |
|
Ze względu na wolne trzecie miejsce postanowiłem wziąć udział w konkursie. Koledzy już przedstawili zaawansowane postępy ja dopiero zaczynam.  Mam duże szanse na załapanie się na podium.  Na pewno na moją pracę będzie oddany jeden głos (mój) a w regulaminie nic nie ma o jakiś limitach dotyczących ilości głosów.  Założenia: Praca wykonana w rhino Rendering w rhino Praca jak najprostsza ze względu na czas, jaki pozostał do końca konkursu. Żadnych sztuczek ze światłami ( powód jak powyżej) Żadnych sztuczek z kolorami (tyko bitmapy, powód jak powyżej) Zastrzeżenie: Koncepcja może się zmienić w miarę rosnącej konkurencji.  Cel: Zdobycie trzeciego miejsca!!!!!!!!!!  Prace wkrótce. marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2008, 08:39:20 » |
|
No ja mam nadzieję, że nie będziesz ostatnim uczestnikiem!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kruk
|
 |
« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2008, 08:42:56 » |
|
póki co próbowałem się rozeznać co jest widokiem lustrzanym a co nie... na razie sie poddałem  może zmienię zdanie, ale na razie nie wiem jak sie zabrać za sprawę by odtworzyć zdjęcie 
|
|
|
|
|
|
podejmę się zleceń....
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #3 : Luty 05, 2008, 09:26:21 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #4 : Luty 05, 2008, 11:18:57 » |
|
kruk - możesz sprecyzować dokładniej o co chodzi z tym odbiciem lustrzanym? na pierwszym planie to są po prostu zwykłe szklane ściany.
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #5 : Luty 07, 2008, 02:41:46 » |
|
Siedziałem wczoraj do północy i doszedłem do wniosku, że będzie bardzo ciężko powtórzyć kolorystykę kuchni za pomocą rhino3. Czy nałożyłem bitmapy czy za pomocą edytora właściwości efekt wyszedł podobny. Podejrzewam jeszcze monitor, ale sami zobaczcie. Brak jakiegokolwiek podobieństwa koloru. I jeszcze jeden problem brak regulacji intensywności światła i białe nie jest białe.  I z tego względu postanowiłem czas poświecić na narysowanie kuchni, bo jest go już bardzo mało. A potem zająć się budową renderu ewentualnie spróbować z jakimś silniczkiem poeksperymentować.  marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #6 : Luty 07, 2008, 02:49:02 » |
|
Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, ale dodam tylko, że wg mnie, w obecnej scenie nie uzyskasz żadnego super efektu, nie ważne na jakim, silniku, gdyż same szafki zawieszone gdzieś w przestrzeni nie mogą wyglądać (nabierać koloru..) w realny sposób. Jak będzie to już pomieszczenie zamknięte, ściany, sprecyzowane źródła światła to wtedy się zastanowimy co dalej  ps. ładne szafeczki, ja nawet tyle nie mam, i być może mieć nie będę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #7 : Luty 07, 2008, 02:53:47 » |
|
Szafeczki mogę Ci podesłać na dobry początek  i dzięki za radę. Tak jest jak nigdy nie robiło się takich rzeczy.  marek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 07, 2008, 03:10:00 » |
|
No ja tam każdy dobry model przygarnę z chęcią, ale tego chyba nie mogę bo praca nie była by samodzielna (a Pani w szkole zawsze mówiła "Praca musi być samodzielna!!"  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 08, 2008, 09:09:05 » |
|
Uwaga od dzisiaj w mojej kuchni można już pić zimne piwo i słuchać muzyki. Na pozostałe wygody musicie niestety jeszcze poczekać.  No ja tam każdy dobry model przygarnę z chęcią, ale tego chyba nie mogę bo praca nie była by samodzielna (a Pani w szkole zawsze mówiła "Praca musi być samodzielna!!"  ) W szkole na przerwie zawsze samodzielnie odpisywałem lekcje.  marek
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 09, 2008, 09:22:11 » |
|
marku, świetnie Ci idzie, coś mi się wydaje, że póki co, to prowadzisz, a przynajmniej inni nic nie pokazują nowego  Sprzęt stereo - genialny!
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 09, 2008, 08:15:44 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 12, 2008, 08:45:13 » |
|
Następny kawał(ek)  mojej  pracy  marek
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 12, 2008, 08:57:28 » |
|
Zaczyna wszystko żyć! Miło!  Wydaje mi się, że nie ma do czego się przyczepić, nawet butelkę wymieniłeś na niemal identyczną z tą na zdjęciu...  No może nieco inny jest układ pokręteł w pierwszej kuchence mikrofalowej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #14 : Luty 12, 2008, 09:03:27 » |
|
Najchętniej bym Ci ukradł ten mikrofalówki 
|