Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Otwieranie tematów od pierwszego nieczytanego postu  (Przeczytany 1427 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« : Styczeń 07, 2008, 12:11:23 »

Mam taką małą propozycję dla naszego admina, jakby mu się nudziło i miał chwilę czasu

Obecnie tematy otwierają się od pierwszej strony i pierwszego posta, bez względu na to, czy temat ma kilka stron czy nie i czy był już czytany.
Może wprowadzić małą zmianę, tak by wchodząc do tematu z nowym postem (i dajmy na to kilkoma stronami), automatycznie przenosiło usera do pierwszego nieczytanego przez niego posta.
Wiem, że na nowszych phpbb jest taka opcja (chyba nawet automatycznie się włącza), ale jak to się ma z smf to już pojęcia nie mam :/
Zawsze to jakiej udogodnienie dla śledzących dany wątek, jeśli nie musi biegać po kilku stronach i szukać pierwszego nieczytanego posta Mrugnięcie

bTree
Full Member

Reputacja na forum: +45/-0

« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2008, 01:49:15 »

Dobry pomysł. Na razie, jeśli interesują nas konkretne wątki, można włączyć sobie powiadamianie mailem, chociaż jest to raczej pół-środek...
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2008, 06:32:08 »

Może być z tym problem, postaram się coś zrobić, ale ogólnie w smf raczej takich opcji nie ma, może ktoś mnie oświeci, ale wygląda na to , że nie ma.
A admin nie ma nawet chwilki wolnej, więc jak już coś proponujecie, to ja błagam - co i od razu link do plugina do smf najlepiej (:-)
Z pewnością nie będę własnych skryptów pakował do tej instalacji - czyli naszego forum, tutaj najważniejsza rzecz, to bezpieczeństwo. Inaczej już dawno wybrałbym jeden z klonów phpbb.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2008, 06:35:19 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #3 : Lipiec 08, 2008, 02:54:33 »

Podbijam, może się przyda ... choć pewno na nic się to nie zda

Czy w smf'ie jest nie wiem, w phpbb by Przemo opcja jest dostępna w Ogólne/Konfiguracja/Widok tematów - 'Tytuł tematu linkiem do ostatniego nieczytanego postu'

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Lipiec 08, 2008, 04:00:51 »

Czekam na smf 2.0, nikt mnie nie namówi na ... muszę dyplomatycznie napisać ... rozwiązania typu phpbb,

Dlaczego ? Ano z wiem  własnoskórnego doświadczenia. Koniec i kropka.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #5 : Lipiec 08, 2008, 04:22:58 »

Ależ ja nikogo nie namawiam ... ja jedynie sugeruję czego ewentualnie można szukać w smf'ie na przykładzie phpbb a tu zaraz jakieś posądzenia

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Lipiec 08, 2008, 04:30:20 »

w smf póki co nie ma tych bajeranckich funkcji, które spotykacie na niebieskich, czarnych i brązowych forum...
Ale - jakoś mnie to mnie martwi, bo cel tego forum jest jasny - ciągle można pisać o Rhino i zamieszczać lekcje ... na obrazki limitów nie ma, a co do wideolekcji mozna się zawsze dogadać... (:-)

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #7 : Lipiec 08, 2008, 10:09:29 »

podpisuję sie wszystkimi kończynami pod zaimplementowaniem takiej opcji bo nie zawsze się pamięta, wracając do danego tematu na czym zakończyliśmy. nie namawiam bynajmniej do przesiadek na "by przemo" ale na to czy ktoś nie zna podobnego rozwiązanie które miałoby to rozwiązanie.... Smutny

podejmę się zleceń....
satrab
Hero Member

Reputacja na forum: +138/-0

« Odpowiedz #8 : Lipiec 08, 2008, 10:35:54 »

Przydało by się ale jakoś niespecjalnie mi doskwiera brak takiej opcji bo... nie mamy tu takiego dużego ruchu żeby trzeba było codziennie przebijać się przez dziesiątki nowych postów  Mrugnięcie
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.106 sekund z 19 zapytaniami.