Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Działanie forum...  (Przeczytany 3736 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« : Grudzień 26, 2007, 10:48:48 »

Tak się Was tylko zapytam na szybko, bo i cierpliwości nie mam do tego...

Czy Wam też w ostatnich dniach muli forum? Ja rozumiem, że okres świąteczny to z reguły większy ruch na serwisach i odczułem to też na paru innych stronach, ale chyba tylko na forum rhino spadek jest tak drastyczny. Nigdy nie miałem z nim problemów i zawsze wczytywało się błyskawicznie, ale obecnie strony generowane są w czasie ~60 sec i... czuje się jakbym siedział na modemie 56k Smutny

Może ktoś potwierdzić takie objawy, czy może powinienem szukać przyczyny po swojej stronie i zagadnąć admina sieci...

Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #1 : Grudzień 27, 2007, 08:11:55 »

hmmmmmm, ja tylko mogę ze swojej strony stwierdzić, że korzystałem z forum w święta, ale nic takiego nie zauważyłem, nie widać tego także w statystykach naszego serwera.
Ale być może coś przeoczyłem.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #2 : Grudzień 27, 2007, 11:29:37 »

Odyniec, czy forum stoi na tym samym serwie co strona?

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #3 : Grudzień 27, 2007, 11:37:41 »

Z tego co wiem, to nie.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Bbuli
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +23/-0

« Odpowiedz #4 : Grudzień 27, 2007, 01:07:10 »

Witam.Od kilku dni zaglądam tutaj dosyć często i jestem zadowolony z prędkości-nic nie muli-jestOK
HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #5 : Grudzień 27, 2007, 02:29:05 »

Dzięki za info panowie, wygląda na to, że jednak po mojej stronie tkwi problem.

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Grudzień 27, 2007, 07:04:25 »

Każdy taki sygnał traktuję poważnie, więc zrobiłem test na 3 niezależnych łączach internetowych od różnych dostawców - zapewniam, że nasze forum na każdym - chodzi bardzo szybko.

HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #7 : Grudzień 27, 2007, 09:25:49 »

No właśnie u mnie też zawsze zasuwało, tym bardziej mnie to zdziwiło. Thx Odyniec za zainteresowanie, zobaczę co mi admin sieci odpisze Mrugnięcie

HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #8 : Grudzień 28, 2007, 02:22:50 »

Ok, sprawa załatwiona; forum działa jak dawniej. Admin sieci potwierdził, że problem występuje po mojej stronie, a nie sieci, to też zacząłem szukać... Co było nie tak? - dobre pytanie. Odpiąłem sobie kabelek od sieciówki, przeskanowałem sys w trybie awaryjnym z max. podkręconą detekcją. Usunąłem też niedawno zablokowaną ramkę reklamową googla w firewallu. Podpiąłem kabelek z powrotem i hula

I wychodzi na to, że przyczyną była owa zablokowana reklama googla Kabel od sieciówki był dobrze włożony, z resztą gdyby nie był, netu nie miał bym raczej w ogóle... Antywir też nic nie znalazł. Dziwi mnie tylko, skąd takie czasy generowania stron, skoro nie doszukałem się na forum nawet reklam googla

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #9 : Grudzień 28, 2007, 06:41:53 »

Havoc, na drugi raz sprawdzaj po 3 razy po swojej stronie, zanim zaraportujesz, bo mnie nieźle wystraszyłeś i ukradłeś mi czas na testy i sprawdzanie  Duży uśmiech
« Ostatnia zmiana: Grudzień 28, 2007, 06:43:32 wysłane przez Odyniec » Zapisane

HAV
Sr. Member

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #10 : Grudzień 28, 2007, 08:25:37 »

No sorrki Wodzu, ale w życiu bym nie podejrzewał reklam googla... z resztą nadal uważam to za bzdurę

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #11 : Grudzień 29, 2007, 03:32:54 »

nic się nie stało, spoko, a mamy informację, że trzeba być uważnym nawet przy reklamach google (:-)

bTree
Full Member

Reputacja na forum: +45/-0

« Odpowiedz #12 : Grudzień 29, 2007, 05:24:59 »

Witam, mój kolega ma swoją stronę na serwerze w Anglii i w ostatnich dniach zauważył kilkakrotnie wyższą aktywność robotów sieciowych z google'a właśnie. Nabijało mu spory ruch sieciowy i spowalniało serwer... Coś w tych google'ach musi być Uśmiech pozdrawiam.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #13 : Maj 13, 2008, 05:20:00 »

Taak, podejrzewam, że ta funkcja ostatnio przestała poprawnie działać po aktualizacji silnika forum do wersji 1.1.5.
W takich sytuacjach jedynym mądrym wyjściem jest czekanie na kolejną wersję, która już tego błędu będzie pozbawiona.

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #14 : Maj 28, 2008, 07:56:45 »

mam pytanie - jest możliwość podglądu listy przyznających plusy i minusy Co?

podejmę się zleceń....
Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.111 sekund z 19 zapytaniami.