Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: RYWALIZACJA 1 - Kuchnia McNeela - Pytania i sugestie  (Przeczytany 911 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Grudzień 21, 2007, 12:10:22 »

Tutaj jest miejsce na ewentualne pytania

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
marek
Sr. Member

Reputacja na forum: +147/-1

« Odpowiedz #1 : Luty 05, 2008, 08:00:18 »

Nieśmiało rozpocząłem analizowanie kuchni brata Mc Neela i w związku z tym mam pytanie.
Jakim obiektywem robione było zdjęcie kuchni z tego, co zauważyłem perspektywa jest troszkę rozjechana, albo ja nie umie ustawić  perspektywy tak, aby była proporcjonalna do zmieszczonego zdjęcia? Zawstydzony Koledzy satrab i robertroba już zamieścili swoje prace, ale widzę, że też mają tali sam problem. Drugie pytanie czy można tą kuchnie przedstawić z innej perspektywy? Trzecie i chyba nie ostatnie jak byś się zapatrywał, aby praca na przedstawienie kuchni za pomocą filmiku poklatkowego wykonanego w innym programie na podstawie zrzutów ekranu? A to jeszcze jedno. Czy jest program wspomagający renderowanie, który mógłby powielić efekt, jaki wprowadził do zdjęcia Twój aparat?  Mrugnięcie
marek
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #2 : Luty 05, 2008, 11:16:12 »

Jeśli chodzi o obiektyw i jego dane i możliwości - to musicie sami sobie poszukać, zdjęcia robione były aparatem Sony DSC-H5 w trybie Auto.
Finalna praca ma przedstawiać możliwie jak najbardziej wierną wirtualną wersję zdjęcia, więc inna perspektywa nie wchodzi w grę. Może chodzi o to, że aspekt jest inny, zdjęcie jest w HDTV, więc aspekt to 16:9 i należy to uwzględnić.
Praca ma być statycznym renderingiem wymodelowanym w Rhino i wyrenderowanym w jednym z dostępnych dla Rhino silników renderujących.
Jeśli ktoś ma dostęp do silnika renderującego Maxwell - to jest w stanie ustawić DOKŁADNIE takie same wartości, jakie użyłem do fotografii (jak znajdzie w sieci jego dane).

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.064 sekund z 19 zapytaniami.