Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Yoav's Tutorials - proste, ale jakże użyteczne (j. angielski)  (Przeczytany 2312 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Marzec 22, 2007, 11:15:24 »

Ostatnio zauważyłem, że w sieci ciągle obecna jest strona z fajnymi lekcjami, z których korzystałem całkiem sporo czasu temu. Są one bardzo proste, ale za to prezentują niezwykle ciekawe podejście do rozwiązywania niektórych problemów przy modelowaniu. Choć zostały opracowane dla wcześniejszych wersji Rhino, ciągle mogą wiele nauczyć początkującego użytkownika. Bardzo chciałem przetłumaczyć te tutoriale i wrzucić je tutaj na forum, niestety kontakt z autorem jest niemożliwy. Lekcje są w języku angielskim, ale napisane są naprawdę prostym i nie przegadanym językiem i opisy to tylko komentarz do obrazków.

Oto lista dostępnych lekcji:

1. Jak zaoszczędzić czas podczas modelowania
2. Jak wymodelować gąsienice
3. Jak zrobić skręconą linę
4. Jak dostosować do własnych potrzeb materiały referencyjne
5. Jak tworzyć niestandardowe bryły rurkowe
6. Jak zrobić śmigło

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2007, 09:54:06 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
marek
Sr. Member

Reputacja na forum: +147/-1

« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2007, 08:22:57 »

Witam
Że ja jeszcze tego nie widziałem to wstyd .  Zawstydzony
Bardzo ciekawe tutoriale a w szczególności co mnie dręczyło to w prosty sposób wykonane śmigło.
A czy ktoś przeglądał na tej stronie galerie? Co?
Jeżeli nie to polecam.
marek
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #2 : Listopad 21, 2007, 03:41:38 »

Taaaa http://www.prodag-3d.com/, ten gość z pewnością wie, jak bawić się Rhino...

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.053 sekund z 19 zapytaniami.