Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Polskie znaki w Rhino 4 - problem  (Przeczytany 1710 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Balas
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« : Listopad 19, 2007, 10:44:57 »

Witam. Sciagnalem polsa wersje Rhino ze strony producenta. Po instalacji brakuje polskich znakow (zamiast nich - "krzaczki").
Probowalem cos znalezc z kodowaniem znakow, ale nic z tego, jedynie rozmiar/kroj czcionki.
Jakies pomysly?
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2007, 11:48:21 wysłane przez Odyniec » Zapisane
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #1 : Listopad 19, 2007, 10:57:51 »

Tak, to jest problem SR2 - już to zgłosiłem osobiście w Barcelonie. Trzeba pamiętać, że każdy reklamuje i mówi, że jest już sr2 pod rhino 4 - ale NIE JEST to jeszcze jego finalna wersja.
Solucja? - Używać wersji angielskiej (:-)
Ok, ciężki żart hehe

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
bTree
Moderator
Full Member

Reputacja na forum: +45/-0

« Odpowiedz #2 : Listopad 19, 2007, 11:22:06 »

Witam, miałem taki sam problem. Dostałem odpowiedź od Brian'a, ze zauwazyli juz ten blad i rozwiazaniem jest skopiowanie (zastapienie) pliku w folderze C:\Program Files\Rhinoceros 4.0\System\Languages o nazwie 1045.xml plikiem, który jest w załączniku mojego postu (oczywiscie jesli wlasnie tam zainstalowales Rhino 4.0). U mnie po nadpisaniu tego pliku problem zniknął.

Pozdrawiam,
bTree

* 1045.zip (452.15 KB - pobrany 147 razy.)
Balas
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Listopad 19, 2007, 11:34:19 »

bTree, dzieki. Dopiero teraz zauwazylem, ze moglem przeedytowac xml'a Mrugnięcie
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Listopad 19, 2007, 11:40:58 »

Ale fajnie, czyli mamy od razu działające rozwiązanie, dzięki bTree, no i niestrudzonemu Brian'owi
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2007, 11:51:19 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #5 : Listopad 19, 2007, 11:48:52 »

Przykleiłem wątek, za ważny jest, aby miał się zgubić (:-)

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.081 sekund z 20 zapytaniami.