Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Gold i gem  (Przeczytany 7179 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« : Listopad 05, 2007, 10:44:30 »

Jestem ciekaw czy ktoś się już zapoznał bliżej z tymi modułami. a jeśli tak to jakie bliższe wrażenia z tej okazji  Co?

podejmę się zleceń....
valdi1
Newbie
*

Reputacja na forum: +4/-0

« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2008, 05:48:14 »

to to samo co TechGem4.2 do Rhino. Cena okolo 500$. Ladne graficznie
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 09, 2008, 08:25:16 »

Czy macie jakieś informacje na temat rhinojewel?

Czesi już mają to w sprzedaży.
Jak wygląda sytuacja z rynkiem polskim?
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2008, 08:55:03 »

Mamy od wielu lat w naszym kraju oficjalnego resellera firmy Techjewel, więc najnowszy produkt z tej stajni, jak się nietrudno domyśleć, Rhinojewel, czyli nieoficjalnie Techgems 5.0 także niedługo trafi do oficjalnego obrotu w Polsce, dzięki tej właśnie firmie.

Czesi wcale nie mają tego już w sprzedaży, a w sklepie online, to ogromna różnica. W Polsce będzie można to zobaczyć wtedy, jak już fizycznie będzie można to kupić. A to już naprawdę niedługo.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #4 : Lipiec 10, 2008, 10:28:11 »

Wybacz Odyńcze  Duży uśmiech
Miałem wątpliwości co do przynależności tego plugina .
Mimo wszystko na stronce techgemsa nic niema o rhinojewel.
trochę to pokrecone .
A co sądzisz o tej nowej aplikacji patrząc na zapowiedzi?
Ja używam techgems4.2 i miewam problemy z szablonami obręczy (wystepują błędy logiczne)
jest szansa że to poprawili?
 pozdrawiam
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #5 : Lipiec 11, 2008, 07:33:57 »

Taak, jest to trochę pokręcone - produkty te są niejako niezależne od siebie, a jednocześnie można dokonać upgrade'u Techgems do Rhinojewel.

Rhinojewel to odpowiedź na RhinoGold - to jasno widać i obawiam się, że wypuszczany jest trochę za wcześnie. Wadą też pozostało to, że zarówno Techgems, jak i RhinoJewel (z tego co widać) to po prostu zestaw skompilowanych skryptów, a nie "rasowe" rozszerzenie napisane w c++ własnym silnikiem (jak np. jest to w przypadku Rhinogold). Stąd też częste błędy (głownie małe i niegroźne), które są jednak czasem irytujące.

Z materiałów, które są dostępne widać, że praca z profilami i szablonami została usprawniona, jednak w jakim stopniu - nie wiem jeszcze.

Jedno jest pewne - naprawdę sporo funkcji ma ten Rhinojewel.  Duży uśmiech

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 11, 2009, 08:32:37 »

Drodzy Państwo ! Odświeżam temat.

W najbliższej przyszłości planuje kupić matrix 6.0 lub rhinogold 1.0 lub czekamy na 2.0
Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki.
Do tej pory pracowałem z techgemsem 4.2. W ostatnim czasie pracowałem parę dni z matrixem i jestem pod dużym jego wrażeniem (zrobiłem parę modeli)
Uważam go za program dość przejrzysty i niestwarzający większych problemów , wymaga tylko bardzo mocnego sprzętu (czasem laguje).
Z rhinogoldem zaprzyjaźniałem się kilka razy dzięki wersjom 14 dniowym w tym programie też można coś zrobić.
Nie wspomniałem że zajmuje się modelowaniem biżuterii chociaż soft na to chyba wskazuje.  Mrugnięcie

Był bym bardzo wdzięczny za opinie użytkowników tych aplikacji i sugestie co warto a czego nie
Z góry bardzo dziękuje za opinie

Pozdrawiam

xwoody
Bbuli
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +23/-0

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 11, 2009, 10:01:37 »

Witam.Matrix-fajny program ale...     Narysuj w nim broszkę,zawias i zajączka.Potem zrób to samo w Rino.    Matrix kapitalnie rysuje pierścionki.Niestety takie,które trudno sprzedać...
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 12, 2009, 10:14:10 »

oj prawdę rzekłeś ...

dolares
Newbie
*

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 23, 2009, 09:51:35 »

Witam,osobiscie nic nie mam do Matrixa,wiem jednak,ze poza wysoka cena za bajery i tak trza wrocic do podstaw i np.edytowac krzywe,czyli ostatecznie odpuscilem sobie Matrixa.Gold jakos nie przypadl mi do gustu bo bardzo spowalnial system oraz i tak wbudowanymi automatami nie osiagnolem tego co chcialem zrobic.Pracuje na Rhino4,Techgem i Flamingo2.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2009, 09:55:05 wysłane przez dolares » Zapisane
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #10 : Czerwiec 24, 2009, 09:09:33 »

Jak dotychczas pracuje na podobnym zestawie ale bardzo jestem niezadowolony z pracy kreatora szyn ( gdy coś mu się nie spodoba to wywala program kończy się na restarcie rhino)  jak ty sobie z tym radzisz?

p.s. Jak długo pracowałeś wcześniej w matrixie?
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #11 : Styczeń 29, 2010, 08:54:17 »

Witam

Wróciłem do tego wątku bo zagadnienie bezpośrednio dotyczy jednego z plaginów.

Z ciągnąłem sobie parę pliczków ze stronki rhinojewel.com i zgłupiałem,
czy to możliwe i jak zostały zrobione te modele tzn. zaskoczyła mnie siatka niesamowicie zredukowana .

No i moje pytanie. Czy te modele można było tak zrobić w rhino ? Bo sam rhinojewel z tym chyba nie ma wiele wspólnego. Co?

Dla przykładu zamieszczam dwa modele w jednej paczce.

http://www.zshare.net/download/71854643e0604ccc/

Pozdrawiam
C.S.CH
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +45/-0

Rhobić! Rhobić!...... JA JA gut gut

« Odpowiedz #12 : Luty 10, 2010, 08:39:38 »

Po prostu wyłączone zostały izokrzywe powierzchni,ja zawsze tak robię ponieważ lepiej mi się pracuje(czyściej).Pozdrawiam

* bez tytułu455a.JPG (133.07 KB, 1188x906 - wyświetlony 191 razy.)
C.S.CH
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +45/-0

Rhobić! Rhobić!...... JA JA gut gut

« Odpowiedz #13 : Luty 10, 2010, 08:42:24 »

No i tak to wygląda.

* bez tytułu244.JPG (135.66 KB, 1168x853 - wyświetlony 171 razy.)
xwoody
Jr. Member
**

« Odpowiedz #14 : Luty 11, 2010, 07:14:11 »

Dzięki za odpowiedź Duży uśmiech

Człowiek cały czas się czegoś uczy...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.055 sekund z 19 zapytaniami.