Strony: [1] 2   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Propozycje pytań do Wielkiego Brata  (Przeczytany 3282 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : PaĹşdziernik 18, 2007, 12:05:00 »

Towarzysze, Towarzyszki, ludu pracujący tego forum.

Ponieważ wasz niestrudzony Odyniec, robi wszystko, aby nasze forum było jak najlepsze, zrobił więc kolejny krok, baa włożył buty 7-milowe. Tyle żartem.

Słuchajcie!

W dniach od 8-10 listopada, będę przebywał w "jaskini lwa", czyli w europejskiej siedzibie Rhino na całą Europę (Barcelona, Hiszpania). Nie jadę tam sam z siebie (zawsze jest okazja, aby legalnie i oficjalnie doszkolić się), ale również dlatego, że nasze forum zostało dostrzeżone i docenione i po prostu zostałem zaproszony, co jest dla mnie i dla wszystkich nas, ogromnym zaszczytem. Postaram się tam godnie reprezentować naszą społeczność i załatwić ile się da, a nawet więcej. To jest nie mniej, nie więcej, ale finał moich długoterminowych starań, które prowadzę od mniej więcej pół roku, a które związane są ścisłe z rozwojem naszego forum i całej polskiej społeczności Rhino.  Możecie liczyć na szeroką relację fotograficzną i tekstową z każdej chwili i w miarę możliwości online, chyba, że dana chwila, nie będzie się nadawała do relacji.  Uśmiech (Hiszpańskie dziewczęta - jak to śpiewają w szantach)
Jak to czytam, to brzmi to , jakbym kandydował, ale naprawdę - nie o to chodzi (:-)

Ale teraz już całkowicie poważnie.

Drodzy Rhino-rodacy,
Będę miał możliwość przeprowadzenia wywiadu z Twórcą Rhino (Bob'em McNeel'em), który specjalnie pofatyguje się z USA (no, nie tylko dla mnie)
Z innymi osobami (równie ciekawymi), poradzę sobie, ale w tym przypadku ( o ile mi się uda) chcę serdecznie Was wszystkich prosić o pomoc w stworzeniu pytań , którymi zaciekawię i zainteresuję ojca Rhino.

Pytania - mają być raczej ogólne (będę miał około 2 min), z pewnością nie typu, a czemu w Rhino 4 voś nie działa, albo kiedy to będzie działać.

Liczę z całkowitą powagą na Waszą pomoc, chcę, aby to był nasz wywiad, a nie mój wywiad, moich zrobię sporo, z innymi osobami.

Życzyłbym sobie, abyśmy tę sprawę potraktowali poważnie.

Z góry dzięki - Admin.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 18, 2007, 09:31:35 »

Ja się spodziewałem tu zalewu propozycji, a tu cisza, hehe, pomóżcie, no.....

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Hal9000
Hero Member

Reputacja na forum: +154/-0

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 18, 2007, 09:39:55 »

Spokojnie, każdy myśli - ja tez  Chichot

Moja konfiguracja : Rhino 4.0 PL - Core 2 Quad, Nvidia 8600 GTS, Ram 4 Gb 1066 MHz, IIYAMA LCD 24".
Mój kanał: http://www.youtube.com/user/NiewidzialnaReka?feature=mhum
Hal9000
Hero Member

« Odpowiedz #3 : PaĹşdziernik 19, 2007, 01:31:48 »

Na razie mam jedno pytanie, jako że trochę interesuję się animacja, to moje pytanie byłoby takie  - czy doczekam się połączenia Rhino z dodatkiem Bongo?  Fajnie było by, jakby te dwa programy tworzyły całość.
Pytanie może nie jest za bardzo wyszukane ale nie znam Rhino jeszcze tak dobrze abym mógł bardziej precyzować pytania.
Myślę że takie połączenie było by dobrym krokiem w przyszłość, jednocześnie bodźcem dla producenta w tworzeniu plugin’ów z efektami specjalnymi.
Na razie tyle Chichot
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 19, 2007, 01:33:31 wysłane przez Hal9000 » Zapisane

Moja konfiguracja : Rhino 4.0 PL - Core 2 Quad, Nvidia 8600 GTS, Ram 4 Gb 1066 MHz, IIYAMA LCD 24".
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : PaĹşdziernik 19, 2007, 08:06:10 »

Czyli możemy pomyśleć nad pytaniem jeszcze bardziej ogólnym, to znaczy, na przykład,

Czy Rhino planuje twardo zostać jako aplikacja stricte CADowska i CAMowska, czy też przewiduje się rozwój narzędzi do animacji i efektów specjalnych (w postaci np. integracji i rozwinięcia Bongo i innych modułów, dodatków oraz byłoby impulsem do tworzenia pluginów do tworzenia np. efektów specjalnych) przesuwając nieco środek ciężkości w stronę aplikacji bardziej uniwersalnej w skali zastosowań ?

Może być coś takiego?

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #5 : PaĹşdziernik 19, 2007, 09:08:31 »

może być Duży uśmiech
bo to będzie świadczyć o planowanym kierunku rozwoju.

ja bym jeszcze dorzucił się z podobnym pytaniem:
Jak przedstawiają się plany w związku z 64-bitowym Rhino?

podejmę się zleceń....
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #6 : PaĹşdziernik 19, 2007, 09:28:44 »

Kruk, na Twoje pytanie to mogę Ci od razu odpowiedzieć samodzielnie  Duży uśmiech:

Hi ,
We are developing a 64bit version for V5. No scheduled date for release or first public beta.
Thanks,
-Steve
Steve Baer
Robert McNeel & Associates

Hej,
Pracujemy nad wersją 64bitową przy projekcie  Rhino 5. Nie jest jeszcze wiadomo kiedy wypuścimy finalny produkt, czy też nawet pierwszą wersję beta.
Dzięki,
Steve Baer
Robert McNeel & Associates
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 19, 2007, 09:30:24 wysłane przez Odyniec » Zapisane

kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #7 : PaĹşdziernik 19, 2007, 09:47:53 »

czyli nie ma się co spodziewać 64-bitowego rhino przed upływem przynajmniej dwóch lat?
szkoda, bo ciężko pracować na rozleglejszych albo cięższych projektach Płacz

podejmę się zleceń....
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #8 : PaĹşdziernik 19, 2007, 02:00:31 »

Kruk - póki co - jeśli masz duże projekty - pomaga przesiadka na Windows 64 bit, Xp lub Vistę. Wtedy proces Rhino może mieć nie maksymalnie 2 GB, a około 3,6 GB, to już spora różnica.

Ok, ale czekam na dalsze propozycje i pomysły na pytania.

Przygotować chcę około 6 pytań i dwa rezerwowe.

sea__
Hero Member

Reputacja na forum: +128/-0

gg 444625

« Odpowiedz #9 : PaĹşdziernik 19, 2007, 02:56:14 »

A ja bym miał takie pytanie.

W jaki sposób odbywa sie implementacja i  testowanie nowych funkcji w Rhinoceros? Jakie podejmowane są kroki w przypadku wystąpienia konfliktu działania funkcji?  Jak procentowo przedstawia się udział zwykłych użytkowników w testowaniu nowego produktu (chodzi mi o generowane raporty w przypadku błędu oprogramowania).
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 19, 2007, 11:40:27 »

Ciekawe pytanie sea__ - ale trzeba je nieco uogólnić, pamiętaj, że będę rozmawiał z samym Bobem McNeelem, on ma tysiące ludzi na całym świecie pracujących dla niego i za niego nad Rhino i nie musi koniecznie wiedzieć technicznych szczegółów (choć może wiedzieć, wcale bym się nie zdziwił).
Jeśli się nie wściekniesz, zostawię raczej tę drugą część pytania, czyli zapytam ogólnie o udział i stopień wpływu userów beta, na rozwój programu, ok?

To już mamy DWA pytania. Dalej koledzy, dalej, choć spokojnie, czasu jeszcze jest sporo.

Bilet i hotel już mam wykupione, a to znaczy  - że naprawdę i na serio jadę. NIestety dziś dowiedziałem się, że w hotelu nie ma netu, co za zacofany kraj...  Duży uśmiech
Ale coś wymyślę....
« Ostatnia zmiana: PaĹşdziernik 19, 2007, 11:46:15 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Hal9000
Hero Member

« Odpowiedz #11 : PaĹşdziernik 22, 2007, 12:01:33 »

Odyniec - co do mojego pytania, to tak będzie dobrze  Chichot

sea__
Hero Member

Reputacja na forum: +128/-0

gg 444625

« Odpowiedz #12 : PaĹşdziernik 22, 2007, 07:52:28 »

Spoko, może być taka wersja pytania. Co do tego pierwszego, to może lepsza by była taka wersja :" Jak dużo czasu zajęła implementacja nowych funkcji w Rhinoceros 4". 
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #13 : PaĹşdziernik 22, 2007, 08:32:48 »

Ja jeszcze dodam, że może także warto zapytać o samą osobę Boba McNeela, czyli może co kończył, gdzie pracował, .itp

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #14 : PaĹşdziernik 25, 2007, 06:02:39 »

no marku, pojechałeś ... Super dzięki, większość Twoich pytań, pokrywa się z z moimi (które wcześniej przygotowałem), więc uznam, że kierunek jest słuszny, a jakże (:-)
Dzięki, teraz powoli już mogę zbierać pytania w całość wywiadu, który mam nadzieję (plus bardzo się postaram), dojdzie do skutku,
Niebawem więc napiszę całość, jak do tej pory, propozycje pytań zbieramy do czwartku, czyli 1 listopada.

Strony: [1] 2   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.077 sekund z 19 zapytaniami.