Strony: 1 [2]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Blueprinty vs. Rhino3  (Przeczytany 3251 razy)
Krzychu74
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0

NAR = Niedzielny Amator Rhino

« Odpowiedz #15 : Sierpień 10, 2007, 05:11:37 »

Witam!
Co do formatu tif. to jeśli ten plan pochodzi, z którejś z rosyjskich stron to mogą się  dziać różne rzeczy. Nie wiem czemu, ale Rosjanie często zapisują je w jakiś dziwnych odmianach tif`a (podobno jest kilkanaście odmian - wiadomość z pierwszej ręki od jednego z kolegów projektantów z dużym doświadceniem) i u mnie np. często taki plik nie chce się otworzyć w Corelu.
Wtedy otwieram go (o ile sie uda) w Podglądzie obrazów i faksów systemu Windows i wtedy jeszcze raz zapisuję go jako tif. Najcześciej teraz wszystko już jest ok.

Pozdrawiam.

WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily
Sie zrobi:...
Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go

www.mikromodele.cba.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #16 : Sierpień 10, 2007, 05:15:10 »

Ja mam nadzieję, że to jest osobisty skan Havoc'a z rosyjskiej publikacji...

Jeśli jest inaczej, to będziemy musieli usunąć natychmiast te obrazki z forum, a i tak w ferworze zmagania się z problemem zapomniałem poprosić Havoca o podania źródła pochodzenia tych planów, tzn jeśli je sam zeskanował, trzeba podać skąd  Duży uśmiech

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #17 : Sierpień 10, 2007, 05:22:56 »

Chłopaki, tak mnie ten problem pochłonął, że dobrze, że Krzychu74 wylał na mnie kubeł zimnej wody!!
Nawet jak Havoc sam skanował - nie mamy prawa rozpowszechniać tych planów, do tego potrzebna jest zgoda autora.
Linki zostały usunięte, Sorki, ale tak musi być.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0

LAST CAT STANDING

« Odpowiedz #18 : Sierpień 10, 2007, 05:42:08 »

Ty tu jesteś admin w końcu, więc i sprzeciwiać się nie będę ;-)

A skany pochodzą z ukraińskiego czasopisma Авиация и Время #2/2005 dorwanym czas jakiś temu w antykwariacie ;-)

Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #19 : Sierpień 10, 2007, 06:43:28 »

Dokładnie więc miałem rację - nie ruskie strony, a oryginalne skany Havoca z papierowej publikacji.

Niestety nic to nie zmienia w sensie praw autorskich, można publikować bez zgody fragmenty w formie prezentacji, a tu przez chwile pojawiło się.... za dużo  Uśmiech
W tej publikacji jest wyraźnie napisane - kopiowanie lub powielanie w jakiejkolwiek formie - zabronione bez zgody autora.
Dzięki za zrozumienie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2007, 06:45:19 wysłane przez Odyniec » Zapisane

Strony: 1 [2]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.063 sekund z 18 zapytaniami.