Krzychu74
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0
NAR = Niedzielny Amator Rhino
|
 |
« : SierpieĹ 09, 2007, 07:00:26 » |
|
Witam! Trochę wstyd coś takiego pokazywać widząc jakie świetne rzeczy można robić z teksturami w Rhino, ale od czegoś trzeba zacząć. W ramach nauki nakładania tekstur zeskanowałem książkę, potem zrobiłem prostą bryłę i kombinowałem jak to złożyć w jedną całość. Wyniki załączam poniżej. Proszę o wyrozumiałość i łagodny wymiar kary.  Pozdrawiam
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
|
marek
|
 |
« Odpowiedz #1 : SierpieĹ 09, 2007, 07:20:41 » |
|
Ciężkie są początki ja zrezygnowałem po tygodniu prób następne podejmę po zakończeniu prac nad SAAB em.  A jeśli chodzi o karę to widziałbym tą książkę na pięknym dębowym biurku.  I oczywiście małego tutka, bo jeszcze takiego nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #2 : SierpieĹ 09, 2007, 07:43:50 » |
|
Fajnie, książka jak żywa – ja też musze się przyłożyć. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #3 : SierpieĹ 09, 2007, 08:27:02 » |
|
No i to, o ile kojarzę pierwsza wizualizacja Krzycha, w sensie , że nie model kartonowy... 
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #4 : SierpieĹ 09, 2007, 10:02:58 » |
|
Krzychu, w podstawowym rendererku Rhino  W szoku jestem ! Brawo! Napisz lekcję koniecznie, ludzie mnie mordują, że nic właśnie nie ma na temat podstawowego silnika, wbudowanego w Rhino !!!!
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
Krzychu74
Sr. Member

|
 |
« Odpowiedz #5 : SierpieĹ 09, 2007, 10:04:16 » |
|
Witam! Oj, faktycznie, to nie ten dział był (w ramach kary przeniosłem (na plecach  ) wątek ). Mam nadzieję, że teraz jest ok ponieważ render robiłem w podstawowej wersji Rhino. Fakt, trzeba pomyśleć nad jakimś podłożem. Tutek postaram się zrobić, ale jak już załapię co i jak bo na razie to sam się w tym gubię jak diabli i ćwiczę metodą prób i błędów. Pozdrawiam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: SierpieĹ 10, 2007, 12:10:34 wysłane przez Krzychu74 »
|
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #6 : SierpieĹ 09, 2007, 10:09:54 » |
|
jak my wszyscy... no , ja już tam liznąłem Rhino kiedyś, ale to dawne czasy i póki co - nieprawda (:-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzychu74
Sr. Member

|
 |
« Odpowiedz #7 : SierpieĹ 10, 2007, 12:17:48 » |
|
Witam! "Speszial for marek" umieściłem książkę na drewnianym podłożu (dębowego biurka akurat nie było..  ). Przy okazji pobawiłem się oświetleniem. Dałem światło punktowe i kierunkowe. Intensywność cienia zredukowałem do 25%. Chyba teraz wygląda ciutkę lepiej. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #8 : SierpieĹ 10, 2007, 12:22:44 » |
|
No to teraz Krzychu dzłaś... Świetnie Ci ti wyszło - tylko pamietaj, książek nie kładzie się na podłodze 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #9 : SierpieĹ 10, 2007, 07:54:05 » |
|
Brawo, jak widać nawet w podstawowym silniku renderującym można... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|