Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Książka.  (Przeczytany 3703 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Krzychu74
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0

NAR = Niedzielny Amator Rhino

« : Sierpień 09, 2007, 07:00:26 »

Witam!
Trochę wstyd coś takiego pokazywać widząc jakie świetne rzeczy można robić z teksturami w Rhino, ale od czegoś trzeba zacząć. W ramach nauki nakładania tekstur zeskanowałem książkę, potem zrobiłem prostą bryłę i kombinowałem jak to złożyć w jedną całość. Wyniki załączam poniżej.
Proszę o wyrozumiałość i łagodny wymiar kary. Uśmiech

Pozdrawiam

* ksiazka.jpg (58.04 KB, 800x466 - wyświetlony 481 razy.)

WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily
Sie zrobi:...
Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go

www.mikromodele.cba.
marek
Sr. Member

Reputacja na forum: +147/-1

« Odpowiedz #1 : Sierpień 09, 2007, 07:20:41 »

Ciężkie są początki ja zrezygnowałem po tygodniu prób następne podejmę po zakończeniu prac nad SAAB em. Mrugnięcie A jeśli chodzi o karę to widziałbym tą książkę na pięknym dębowym biurku.  Mrugnięcie I oczywiście małego tutka, bo jeszcze takiego nie było.
Hal9000
Hero Member

Reputacja na forum: +154/-0

« Odpowiedz #2 : Sierpień 09, 2007, 07:43:50 »

Fajnie, książka jak żywa – ja też musze się przyłożyć.  Niezdecydowany

Moja konfiguracja : Rhino 4.0 PL - Core 2 Quad, Nvidia 8600 GTS, Ram 4 Gb 1066 MHz, IIYAMA LCD 24".
Mój kanał: http://www.youtube.com/user/NiewidzialnaReka?feature=mhum
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #3 : Sierpień 09, 2007, 08:27:02 »

No i to, o ile kojarzę pierwsza wizualizacja Krzycha, w sensie , że nie model kartonowy...  Chichot

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Sierpień 09, 2007, 10:02:58 »

Krzychu, w podstawowym rendererku Rhino Co? W szoku jestem ! Brawo! Napisz lekcję koniecznie, ludzie mnie mordują, że nic właśnie nie ma na temat podstawowego silnika, wbudowanego w Rhino !!!!

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
Krzychu74
Sr. Member

« Odpowiedz #5 : Sierpień 09, 2007, 10:04:16 »

Witam!
Oj, faktycznie, to nie ten dział był (w ramach kary przeniosłem (na plecach Uśmiech ) wątek  ). Mam nadzieję, że teraz jest ok ponieważ render robiłem w podstawowej wersji Rhino. Fakt, trzeba pomyśleć nad jakimś podłożem. Tutek postaram się zrobić, ale jak już załapię co i jak bo na razie to sam się w tym gubię jak diabli i ćwiczę metodą prób i błędów.

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 10, 2007, 12:10:34 wysłane przez Krzychu74 » Zapisane

Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go

www.mikromodele.cba.
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Sierpień 09, 2007, 10:09:54 »

jak my wszyscy... no , ja już tam liznąłem Rhino kiedyś, ale to dawne czasy i póki co - nieprawda (:-)

Krzychu74
Sr. Member

« Odpowiedz #7 : Sierpień 10, 2007, 12:17:48 »

Witam!
"Speszial for marek" umieściłem książkę na drewnianym podłożu (dębowego biurka akurat nie było.. Mrugnięcie ). Przy okazji pobawiłem się oświetleniem. Dałem światło punktowe i kierunkowe. Intensywność cienia zredukowałem do 25%.
Chyba teraz wygląda ciutkę lepiej.

Pozdrawiam.

* e.jpg (63.32 KB, 636x515 - wyświetlony 301 razy.)

* f.jpg (58.52 KB, 740x506 - wyświetlony 182 razy.)

* g.jpg (45.39 KB, 800x342 - wyświetlony 186 razy.)

* h.jpg (42.06 KB, 800x318 - wyświetlony 186 razy.)

* i.jpg (63.03 KB, 525x515 - wyświetlony 248 razy.)

www.mikromodele.cba.
Hal9000
Hero Member

Reputacja na forum: +154/-0

« Odpowiedz #8 : Sierpień 10, 2007, 12:22:44 »

No to teraz Krzychu dzłaś... Świetnie Ci ti wyszło - tylko pamietaj, książek nie kładzie się na podłodze  Duży uśmiech

Moja konfiguracja : Rhino 4.0 PL - Core 2 Quad, Nvidia 8600 GTS, Ram 4 Gb 1066 MHz, IIYAMA LCD 24".
Mój kanał: http://www.youtube.com/user/NiewidzialnaReka?feature=mhum
Odyniec
Administrator
Hero Member

« Odpowiedz #9 : Sierpień 10, 2007, 07:54:05 »

Brawo, jak widać nawet w podstawowym silniku renderującym można...  Spoko

Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.062 sekund z 20 zapytaniami.