Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy jest / będzie Rhinoceros pod Apple Macintosh Mac OSX ?  (Przeczytany 2642 razy)
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« : Sierpień 01, 2007, 08:52:05 »

Tak. Od 1.08.2007 można już pobierać coraz to nowe wersję WIP (Work In Progress), została też uruchomiona specjalna strona tego projektu. Miłośników "jabłuszek" niebawem powitamy wśród pełnoprawnych użytkowników Rhinoceros.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
f2c
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #1 : Marzec 07, 2008, 10:31:08 »

wszystko super i "WIP (Work In Progress)" jak narazie jest duzo narzędzi nie działających ale na MacBooku pod Windowsami potrzebuję w rhino 4 ikonkę kosza co by tam usuwać zbędne obiekty.W trójce tą ikonkę miałem w pasku własnym pobranym z "V3 Repository".A gdzie mam znaleść w "4" ikonkę "Delete objects"  ??
pomyslownik
Full Member

Reputacja na forum: +31/-0

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 16, 2009, 10:52:04 »

Ja w firmie zanim mnie z moim rhino przeniesli na peceta, korzystalem na macpro z niego w ten sposob ( a mamy wersje oczywiscie windows) ze zainstalowalem paralels desktop - taki soft pozwalajacy zainstalowac windows na platformie mac, co wiecej w dynmicznym trybie przy wlaczaniu mozesz ustalic ile czego - ramu itd ma byc przyznane. jednym slowem jest to wirtualny system. I tam postawilem rhino - jedno ale, po latach klikania w rhino na zwyklej klawiaturze obsluga programu 3d z jablkowa klawaitura jest nieco zabawna.

swoja droga to moglby byc ciekawy watek bo malo znam "modelarzy" 3d pracujacych na mac'ach.

pzdr.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.065 sekund z 18 zapytaniami.