Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« : Lipiec 25, 2007, 05:49:19 » |
|
Z okazji okrągłej  liczby, chcę wszystkim pogratulować i podziękować za wkład w rozwój naszego forum. Dziś już wiem, że ten projekt to nie tylko dobra zabawa i możliwość nauki programu dla Nas wszystkich, ale też bardzo potrzebna inicjatywa na polskim rynku. Oby tak dalej!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: SierpieĹ 03, 2007, 04:52:44 wysłane przez Odyniec »
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #1 : Lipiec 25, 2007, 08:31:50 » |
|
- popieram, popieram  . Wydaje mi się ze po wakacjach wzrośnie frekwenęcja - ja obstawiam że do końca września będzie około 150 uzytkowników - kto się założy, i o co?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #2 : SierpieĹ 03, 2007, 04:53:19 » |
|
Zmodyfikowałem wątek, właśnie stuknęła nam 70-tka HURRA!!! HURRA HURRA !!!
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #3 : SierpieĹ 13, 2007, 10:42:06 » |
|
mamy 75 userów! Sorki, ale ja się cieszę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jacek Zieliński
Newbie
Reputacja na forum: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #4 : SierpieĹ 14, 2007, 10:30:44 » |
|
Witam,
przyznam się szczerze, wpadłem na ten soft całkiem przypadkiem. Dziwi mnie, że coś tak fajnego i obecnego na rynku już jakiś czas ma tak niskie przełożenie na ilość ludzi czynnie piszących tutaj. Czytałem wczoraj uwagi Szefa tego forum na temat pozyskiwania userów i całkowicie się z nimi zgadzam. Sto razy więcej jest wart jeden człowiek typu Hall czy Krzysiek (niech się nie obrażą inni, o których nie wspomniałem - pełny szacunek) niż 100 szt. nadętych "specjalistów-profesjonalistów". Cieszę się, że mogę być jednym z tych 75. Szkoda, że narazie jestem tylko pijawką, która tylko ssie wiedzę, ale mam nadzieję, że uświadamianie innych też daje Wam satysfakcję.
Z pozdrowieniami: Jacek
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krzychu74
Sr. Member

Reputacja na forum: +88/-0
NAR = Niedzielny Amator Rhino
|
 |
« Odpowiedz #5 : SierpieĹ 14, 2007, 12:09:09 » |
|
Witam! Fakt, przez ostatni miesiąc liczba użytkowników gwałtownie wzrosła. Sam równiez przypadkowo trafiłem na nasze forum poniewaz bardzo dlugo nie odwiedzałem polskiej strony Rhino. Kiedy ostatni raz na niej byłem był (o ile dobrze pamiętam) odnośnik do forum angielsko języcznego, z ktorego nie wiele mogłem zrozumieć ze względu na techniczne nazewnictwo. Kiedyś rozmawiając na GG z jednym z Kolegów o Rhino wszedłem na stronkę, żeby zobaczyć co słychać i pomyślałem, że "o, zobaczę co jest na tym angielskim forum, może znajdę coś ciekawego oglądając obrazki". Wszedłem i się zdziwiłem, że od kilku miesięcy jest polskie forum Rhino, o którym praktycznie nikt nie wie. Troszeczkę tutaj winy jest Odyńca, który na np. forum Konradusa nawet nie dał linka do forum w swojej sygnaturce.  Wiem jednak, że ten czas pozostawania w ukryciu został wykorzystany na przygotowanie forum i chwała Odyńcowi za to. Co do małej ilości osób, które piszą to sądzę (i nie tylko ja tak uważam bo o forum duzo rozmawiam z innymi osobami na Skypie czy GG), że ten stan się zmieni. Wiele osób czyta forum, poznaje Rhino (np. dzięki świetnym lekcjom Kolegów sea_, Hala9000, marka) i uczy się nim posługiwać. Nie wykluczone, że już coś umieją, ale wstydzą się pokazać w obawie przed wyśmianiem czy pouczaniem. Naprawdę nie ma się czego obawiać bo nikt nikogo tu nie wyśmieje, ani nie będzie się puszył zgrywając jak to określił Jacek "specjalistę-profesjonalistę". Jestem dobrej myśli bo prędzej czy później większość tych, którzy dzisiaj się uczą będzie chciała pokazać co już umie, zapytać o coś z czym mają problemy, a nawet rywalizować z najlepszymi (to nie ja, ja jestem NAR  ) w myśl zasady "bij mistrza". Ważne, aby była to zdrowa rywalizacja, a wszelkiej maści "pseudo-fachofcy" (celowo przez F), którzy już zapomnieli jak sami ledwo umieli narysować kreskę i to na dodatek krzywą, omijali nasze forum szerokim łukiem. Mam nadzieję, że będzie też przybywać Kolegów z dużym doświadczeniem, który są prawdziymi Profesjonalistami (na szczęście już kilku jest, ale od przybytku głowa nie boli  ) chcącymi podzielić się swoją wiedzą i doświadczeniem, od których to my "przedszkolaki w Rhino" będziemy mieli zaszczyt się uczyć. Czego wam i sobie życzę. Pozdrawiam.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: SierpieĹ 14, 2007, 12:12:27 wysłane przez Krzychu74 »
|
|
WIP: Hawker Tempest Mk II, Kyushu Q1W1 Tokai (Lorna), Kawanishi H8K2 Emily Sie zrobi:... Sie zrobiło: Kokusai Ta-Go, Vickers 151 Jockey, V-1, Little Boy, Druine D.31 Turbulent, Russo-Balt, Praha PB-3, Fokker V.1, JB-2 "Loon", Nielsen & Winther Type Aa, PZL-12, Yokosho I-go www.mikromodele.cba.
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #6 : SierpieĹ 14, 2007, 01:27:22 » |
|
Odbyłem w tym tygodniu wiele ciekawych spotkań, rozmów i dokonałem wymiany ogromu e-maili. Najmniej miłe byłe te rozmowy z PRO, których także zachęcałem, aby niebawem włączyli się do forum. Całkowita ignorancja połączona z pogardą. To był dla mnie szok, Co ciekawsze, Ci zarozumiali PRO, z którymi miałem do czynienia, pochodzą głównie ze środowiska 3d (nie twierdzę jednak, że tworzę tu jakąś regułę). Tacy, którzy na co dzień zajmują się komercyjnie pracą w Rhino i czystym projektowaniem - to zuelnie inny poziom zachowania i wyrazili już chęć współpracy i dołączą do naszego grona, kiedy już będzie dla nich coś ciekawego do poczytania (:-) Forum zaczyna żyć już własnym życiem, choć ciągle za mało, za mało mamy aktywnych użytkowników, to fakt. Można powiedzieć, że prace rozruchowe nad forum zostały zakończone i nie boję się, że jak przestanę postować na forum - to, że ono zniknie. Zwiększa się dosyć wyraźnie ilość gości odwiedzających forum i widać po statystykach, że "buszują" po całym forum i wszystkie tematy ich interesują. Wniosek jest prosty - ciągły ogromny głód informacji na temat Rhino po polsku i nieustanne zwiększanie się popularności programu w naszym kraju. Niestety, mam najwyższy priorytet teraz nie na pisaniu lekcji do Rhino. Wiele osób wchodzi tu poprzez serwis www.rhino3d.pl. Jest on baardzo nieaktualny i zaniedbany. Właśnie nim zamierzam zająć się w najbliższej przyszłości (serwis ten, przypominam, jest częścią naszego forum !!! i odwrotnie  ). To jeszcze więcej pracy, niż przy forum, ale to niejako nasza "wizytówka".
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: SierpieĹ 14, 2007, 01:30:42 wysłane przez Odyniec »
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #7 : SierpieĹ 27, 2007, 07:58:39 » |
|
mam nadzieję, że 100tki nie prześpię 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #8 : WrzesieĹ 21, 2007, 09:18:00 » |
|
90tke zanotowałem, ale niepokoi mnie ostatnio brak aktywności na forum, miało być bum od września, a się okazuje, że to wakacje były buuum 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hal9000
|
 |
« Odpowiedz #9 : WrzesieĹ 21, 2007, 09:34:54 » |
|
spoko, bedzie dobrze - ludzie sie trochę czają - trzeba dać im czasu. Ważne że pociąg już ruszył i nie stoi w miejscu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HAV
Sr. Member

Reputacja na forum: +67/-0
LAST CAT STANDING
|
 |
« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 15, 2007, 11:06:34 » |
|
Mamy już 101... dalmatyńczyków  ... userów znaczy się  A to co mnie jeszcze bardziej cieszy, to że forum wreszcie zaczyna żyć również w weekendy, a nie tylko w dni powszednie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #11 : PaĹşdziernik 15, 2007, 11:10:10 » |
|
Przespałem 100kę, ale to dlatego, że ostatnio ogólnie niedomagam 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 29, 2008, 08:41:35 » |
|
ha, to prawda, już nawet przestałem zwracać uwagi na takie małe uroczystości, a szkoda bo są one ważne !! Oby było nas więcej i więcej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
satrab
|
 |
« Odpowiedz #13 : Luty 29, 2008, 08:50:11 » |
|
Nom fajnie fajnie, ale niestety ciągle większość jest pasywna, już nie mówię o tych którzy się zarejestrują tylko po to żeby napisać coś w tylu "Nie mogę zainstalować Rhino na Vista!!!!!!! Pomocy?   ??" Ja na takie posty już nie odpowiadam  A wracając do tematu to myślę że będzie lepiej i lepiej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
geminusPM
Jr. Member

Reputacja na forum: +20/-0
|
 |
« Odpowiedz #14 : StyczeĹ 16, 2009, 03:33:01 » |
|
Dzisiaj w statystykach liczba 385 użytkowników, Widać wyjazdy Odyńca Obieżyświata szerzącego nową Rhinowinę przynoszą rezultaty.
Nie każdy nowy user ma dobre wejście W I E L K I B R A T (czyt. admi) patrzy na ich występy i pilnie czuwa by były poprawne i nie zagrażały innym forumowiczom.
|
|
|
|
|
|
czas zmienia ludzi, Rhino zmienia materię, HS zmienia widzenie
|
|
|
|
|