LarryPL
Newbie
Reputacja na forum: +2/-0
|
 |
« : GrudzieĹ 14, 2010, 09:52:18 » |
|
Witam serdecznie Problem polega na umieszczeniu bitmapy, ale nie wiem dlaczego bitmapa jest jakby okrojona z bitów, tzn. jest straszne mało wyraźna, to tak jak wkleic miniaturke i ją potem powiększać. Drugi problem to, ze zawsze wyświetla czarno-białą , podczas gdy wybieram kolorowy obrazek. Nie wiem co sie dzieje bo przedtem wszystko normalnie działało, a teraz coś sie musiało przestawić. Co to może być? (R4 SP8)
|
|
|
|
|
|
Mama said - be cool.. (F.M. 1991)
|
|
|
|
|
skalanya
|
 |
« Odpowiedz #1 : GrudzieĹ 15, 2010, 06:40:52 » |
|
Wciśnij F3 i masz na dole "szary". Z tymi bitami to moze wczytaj PNG.
|
|
|
« Ostatnia zmiana: GrudzieĹ 15, 2010, 06:45:40 wysłane przez skalanya »
|
|
|
|
|
|
LarryPL
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #2 : StyczeĹ 07, 2011, 02:30:42 » |
|
dzięki skalanya ale nie chodzi o tapetę, tylko o wstawienie bitmapy; obrazek PNG zachowuje sie tak samo. Ciągle główkuje i nie wiem dalej o co chodzi, być może jest coś przestawione w opcjach wyświetlania grafiki.\ Prosze o pomoc
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
gaua
Newbie
Reputacja na forum: +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #3 : StyczeĹ 07, 2011, 03:58:51 » |
|
Jeżeli jest Ci to potrzebne do podczytywania blueprintów to najlepiej korzystać z polecenia "_PictureFrame" Podczytując tym sposobem unikniesz upraszaczania zdjęć, a także wstawisz więcej niż jedną bitmapę. Oczywiście jeżeli ktoś wie, gdzie zagrzebane są ustawienia bitmapy tła to niech się nie wstydzi i podzieli tajemną wiedzą 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #4 : StyczeĹ 07, 2011, 09:21:52 » |
|
Napisz w jaki sposób wstawiasz tę bitmapę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LarryPL
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #5 : StyczeĹ 08, 2011, 06:45:33 » |
|
aj waj.. ale idiota ze mnie, najciemniej oczywiscie pod latarnią. Już miałem zmieniać grafike, a wystarczyło tylko przy wstawianiu bitmapy w opcja wstawiania wyłączyć skale szarości i włączyć Filtr. Choć sam nie wiem jaką role ten Filtr spełnia. Przy okazji Botak, fajne renderingi wnętrz; w jakim pluginie je robiłes? Sam obecnie siedzę troche w interiorach.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: StyczeĹ 08, 2011, 07:41:14 wysłane przez LarryPL »
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #6 : StyczeĹ 08, 2011, 09:31:55 » |
|
na mojej stronie wszystko jest spod vray'a i rhino
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LarryPL
Newbie
|
 |
« Odpowiedz #7 : StyczeĹ 09, 2011, 09:41:52 » |
|
jeśli moge.. świetna robota botak, choć mam pare uwag np. w łazience wstawiłeś bardzo wąskie drzwi na moje oko ok. 60cm, w praktyce nie ma takich drzwi, meble to twoja twórczość czy je tylko wstawiłeś, lustro zrobiłbym też na płycie, lepiej bedzie wyglądać. W apartamencie troche bardziej ergonomiczną ławe, popracowałbym też górną zabudowe w aneksie kuchennym, i koniecznie duże TV naprzeciwko sofy. W sypialni przesunąłbym trochę toaletke, zeby nie stała naprzeciw przejscia, tym bardziej jesli jest nad nią lustro, choć może mam mylne wrażenie; a i popraw ortografa.. Przepraszam za dygresje ciao
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: StyczeĹ 09, 2011, 09:48:07 wysłane przez LarryPL »
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #8 : StyczeĹ 09, 2011, 02:45:07 » |
|
Larry wizualizacje na mojej stronie są wizualizacjami projektów klientów i ja się w to nie mieszam. z dygresjami nie mam problemów 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|