Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: import pliku SVG  (Przeczytany 427 razy)
cieciwa
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +8/-1

« : PaĹşdziernik 18, 2010, 03:30:53 »

Witam,
Czy istnieje jakaś metoda zaimportowanie wektorowego pliku SVG do Rhino?

Format ten jest coraz popularniejszy i dość często pojawia się w nim grafika wektorowa - niestety Rhinoceros nie potrafi sobie z tym plikiem poradzić - albo ja nie znam metody.
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1

ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)

« Odpowiedz #1 : PaĹşdziernik 18, 2010, 07:12:22 »

Z tą popularnością svg to chyba spora przesada, króluje on głównie o aplikacjach typu open source, a import tego typu plików do Corela czy Illustratora to spora przygoda.... (:-D niekoniecznie zawsze szczęśliwa, pomimo istnienia natywnych importerów svg w tych aplikacjach.
Ja przenoszę wektory do Rhino przez PDF po prostu. Mnie takie rozwiązanie wystarcza. Może ktoś zna lepszy sposób, zachęcam za Cięciwą do opisania własnych doświadczeń.

Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
cieciwa
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +8/-1

« Odpowiedz #2 : PaĹşdziernik 18, 2010, 07:18:13 »

No cóż Uśmiech SVG jest dość znany jeśli chodzi o prezentacje grafiki wektorowej na WWW.

Ja natomiast do Rhino przechodzę przez format Adobe Illustratora - ale jeśli była by metoda bezpośrednia...
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.056 sekund z 18 zapytaniami.