Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: oferta współpracy  (Przeczytany 1238 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
anmavis
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« : Sierpień 16, 2010, 01:53:00 »

Witam

Poszukuję osób do stałej współpracy przy tworzeniu wizualizacji i modelowaniu 3D.

Wymagania:
- bardzo dobra znajomość programu Rhinoceros 4
- bardzo dobra znajomość V-ray lub innego silnika renderującego
- doświadczenie w wykonywaniu wizualizacji 3D

Osoby zainteresowanie proszone są o przesłanie CV i portfolio na adres office@anmavis3D.com
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #1 : Sierpień 16, 2010, 04:00:25 »

zawsze mnie zastanawia czemu ma służyć przesyłanie CV do podjęcia współpracy, czy to stałej czy okazyjnej  Co?

a co do samego tematu ogłoszenia to czy można prosić o określenie dziedziny modelowania i wizualizowania? to architektura, modelarstwo czy coś innego ?

podejmę się zleceń....
DmVip
Full Member

Reputacja na forum: +32/-0

DmVip

« Odpowiedz #2 : Sierpień 16, 2010, 09:19:28 »

kruk CV przesyła się tylko dla tego że to tak po Amerykańsku i nowocześnie brzmi Uśmiech innego wytłumaczenia chyba na to nie ma?

życie to nie jest bajka, to jest wojna Uśmiech
kruk
Hero Member

« Odpowiedz #3 : Sierpień 16, 2010, 10:00:59 »

na pewno masz rację - przyzwyczajenie rekruterów do zbierania papierów.

podejmę się zleceń....
rhinopiryna
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #4 : Sierpień 16, 2010, 10:21:06 »

CV mówi o tym co sobą reprezentujesz,  jeżeli oczywiście w nim nie kłamiesz...ciesz się że nie trzeba listów motywacyjnych pisać Uśmiech
DmVip
Full Member

Reputacja na forum: +32/-0

DmVip

« Odpowiedz #5 : Sierpień 16, 2010, 10:32:24 »

Reprezentować sobą można wiele, wysoka kulturę osobistą, 78 języków obcych + starożytne języki greckie itp, a o modelowaniu i projektowaniu  w jakimkolwiek programie oglądałem w Galileo na TV4 program. Uśmiech chyba o to chodzi? Ładny, zadbany wyuczony ale biedny i bez pomyślunku w pracy o która się stara Uśmiech Większość ludzi robiących bardzo dobre prace w 3D czy w czym innym, robią to z zamiłowania, i uważam że tego w żadnej szkole się nie nauczysz.

Moim zdaniem szukając ludzi do pracy w grafice powinno się patrzeć na jego obecny dorobek, kreatywność czyli wszystko to z czego firma będzie miała kasę Uśmiech

życie to nie jest bajka, to jest wojna Uśmiech
kruk
Hero Member

« Odpowiedz #6 : Sierpień 16, 2010, 11:05:21 »

curriculum vitae to nic innego jak życiorys w specyficznej formie. obecnie sprowadza sie w większości (poza twardymi faktami popartymi papierami) do lania wody i koncertu życzeń. to portfolio w naszej dziedzinie (grafika, projektowanie itp) powinno być wymagane, a reszta to może dopiero przy okazji zatrudniania na etacie... chociaż myślę, że papier wszystko przyjmie, a liczyć sie będzie albo projekt testowy albo zatrudnienie na czas próbny.

podejmę się zleceń....
botak
Hero Member

Reputacja na forum: +157/-0

dreamer, troublemaker

« Odpowiedz #7 : Sierpień 17, 2010, 09:16:53 »

Panowie, nie mogę tego czytać...
Co tak się uczepiliście?
Jako osoba która szukała ludzi do współpracy wiem, że takie CV jest potrzebne z kilku powodów.

W portfolio nie umieszcza się wieku, a często do grafiki pchają się ludzie małoletni, którzy niestety nie są dobrymi współpracownikami (nie zawsze oczywiście)
W portfolio nie pisze się, jaką szkołę skończyłeś a kierunkowe wykształcenie może być bardzo pomocne np: przy modelowaniu statków, renderowaniu architektury itp.
W portfolio nie pisze się czy masz stałą pracę a czasami gdy wymagana jest dyspozycyjność itp, jest to pomocne.
I cała inna masa argumentów.
A przykładów gdzie ludzie przysyłają portfolio podpisane tylko "nick'iem" lub imieniem bez nazwiska, telefonu, adresu itp mam na pęczki.

Z prawdziwego i niezakłamanego CV, można się dowiedzieć wiele rzeczy.
To czy ktoś ładnie modeluje i renderuje nie znaczy jeszcze, że będzie dobrym pracownikiem / współpracownikiem.

Nikt przecież nie wymaga aby pisać CV na 3 strony, aby mieć wykształcenie itp. Ot kilka prawdziwych danych o sobie.
Jeśli przyszłemu pracownikowi szkoda czasu, albo się nie chce napisać CV/listu motywacyjnego to też o czymś to świadczy.

www.botak.pl - portfolio
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.096 sekund z 19 zapytaniami.