Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: POMOCY ! Tuleja z gwintem 1.2  (Przeczytany 454 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
optyk
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« : Lipiec 30, 2010, 03:35:48 »

Witam, Panowie potrzebuję zrobić tulejkę, która będzie miała w środku gwint o średnicy 1.2 w którą będzie można wkręcić śrubkę.  coś podobnego co na zdjeciu :

Zupełnie nie wiem jak podejść do tematu - czy można na necie " zakupić jakiś podobny temat " czy jakaś inna propozycja ?

Czekam niecierpliwie na pomysły ! Uśmiech
sea__
Hero Member

Reputacja na forum: +128/-0

gg 444625

« Odpowiedz #1 : Lipiec 30, 2010, 07:08:47 »

A potrzebujesz to jako obiekt 3D czy raczej  jako obiekt realny?. Jak 3d to możesz wykorzystać tutoriala z gwintem (tylko  lekko zmodyfikować) jak realny to proponuje w w grubszym pręcie wywiercić otwór. Potem nagwintować  i następnie stoczyć do odpowiedniego rozmiaru.  Chichot
Bbuli
Jr. Member
**

Reputacja na forum: +23/-0

« Odpowiedz #2 : Lipiec 30, 2010, 08:10:51 »

Gwintowniki 1,2 są w mym posiadaniu.Kwestia jaki materiał masz zamiar zastosować.No i ta rzecz,która leży w Twej dłoni-jak dokładnie to wygląda?Mogę pomóc.Rozrysuj dokładnie.Wyfrezuje się i nagwintuje...
optyk
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #3 : Lipiec 30, 2010, 10:51:54 »

Przepraszam na wstępie gwint ma być 1.4 a nie 1.2 - źle zmierzyłem.

Tuleja jest bardzo bało i zamknięta także gwintowniki tak średnio pasuje zwłaszcza że owe tulejki mają wychodzić z innego elementu.... a pozatym gwintowniki mam także z góry dziękuje:)

Potrzebuje zrobić model w 3d potem chciałbym to wydrukować jak wszystko będzie Gi to chciałbym to odlać ze serbra. ( dla powstrzymania kolejnych komentarzy serbro wytrzymuje robiłem testy w realu).

Dlatego zależy mi na okładności i na modelu 3d który będzie mial wierną kopię w realu.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 10:53:51 wysłane przez optyk » Zapisane
pomyslownik
Full Member

Reputacja na forum: +31/-0

« Odpowiedz #4 : Sierpień 04, 2010, 11:13:02 »

tak jak radzi Sea - rhino, tutek o gwincie i jedziesz! Uśmiech
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.076 sekund z 19 zapytaniami.