Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Blokowanie przed edycją punktów kontrolnych  (Przeczytany 352 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Margareth
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« : Czerwiec 24, 2010, 12:05:32 »

Witam,

Modeluje sobie pofalowaną powierzchnię, ale musi ona przebiegać w pewnych miejscach przez ściśle określone punkty. Pozostała część to już czysta estetyka i fantazja. Problem pojawia się, gdy po stworzeniu prowadnicy/profilu przez FitToPoints chcę poszaleć między tymi punktami, krzywa stale odsuwa się od nich, a co gorsza prowadnice i profile przestają się stykać. Moje pytanie brzmi więc, jak zablokować te punty krzywej lub jej najbliższe punkty kontrolne?? Błagam o pomoc bo jestem bliska zniesienia jaja Płacz
kruk
Hero Member

Reputacja na forum: +113/-0

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 24, 2010, 04:14:43 »

niestety nie spotkałem się z taką opcją w rhino. być może ktoś wpadł na pomysł takiego pluginu, ale dodatków nie znam więc też cierpię z tego powodu...

podejmę się zleceń....
Margareth
Newbie
*

Reputacja na forum: +0/-0

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 25, 2010, 12:49:07 »

Jeśli autorzy 5 Nosorożca zastanawiają się 'co by tu jeszcze' to polecam ich uwadze ten wątek. Jak na razie radzę sobie jakoś używając ShowEditPoints i InsertKnot - jest znacznie lepiej. Nie rozumie tylko dlaczego nie zawsze działa funkcja RemoveKnot, zaznaczam wciskam Enter i nic, wszystko jest, jak było.
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Strona wygenerowana w 0.072 sekund z 19 zapytaniami.