|
|
DmVip
Full Member

Reputacja na forum: +32/-0
DmVip
|
 |
« Odpowiedz #1 : WrzesieĹ 19, 2009, 10:16:42 » |
|
.................................... no, no, no nie wiem co napisać  ruskie to jednak potęga  wszystko maja wielkie, wszystkiego dużo i bardzo wielkie umiejętności  tylko pozazdrościć patrzeć i płakać 
|
|
|
|
|
|
życie to nie jest bajka, to jest wojna 
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #2 : WrzesieĹ 19, 2009, 11:21:48 » |
|
Nie zalamujta sie chlopaki (i nie tylko... ;P )!! Przeciez to nasi "bracia"  My tez potrafimy  Wiecej wiary Ale BOTAK dobre pytanie zadal odnosnie tego na czym renderuja... Napewno musi to byc jakas konkretna firma z poteznymi maszynkami albo syn jakiegos moskiewskiego krezusa kupil sobie kompa i szaleje ;P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #3 : WrzesieĹ 19, 2009, 11:38:58 » |
|
pamiętajcie, że w Rosji prawo autorskie jest fikcją w obie strony, więc co z tego, że tam zrobili ....
A poza tym naszego białostockiego evermotion chyba także nie ma co się wstydzić na rynku światowym
ale podsumowując: to co widać już to nie jest wizualizacja projektowania, a sztuka zwykłej użytkowej grafiki 3D, która pod wzgledem wizualizacji zawsze była na wysokim poziomie obojętnie od kraju więc nie jestem pewien, czy botak chwilowo się przypadkiem nie rozmarzył w zupełnie innej dziedzinie....
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
DmVip
Full Member

Reputacja na forum: +32/-0
DmVip
|
 |
« Odpowiedz #4 : WrzesieĹ 20, 2009, 12:01:13 » |
|
botak - z opisów na renderach wychodzi że to vray i modelowane w max-ie.
|
|
|
|
|
|
życie to nie jest bajka, to jest wojna 
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #5 : WrzesieĹ 20, 2009, 12:06:05 » |
|
ale inspiracja pozostaje inspiracją 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odyniec
Administrator
Hero Member

Reputacja na forum: +123/-1
ART,ARGT (Authorized Rhinoceros and RGold Trainer)
|
 |
« Odpowiedz #6 : WrzesieĹ 20, 2009, 09:08:06 » |
|
w sumie - prawda 
|
|
|
|
|
|
Najlepszym przykładem powierzchni złożonej, utworzonej na podstawie optymalnych i zrównoważonych krzywych referencyjnych, jest ciało kobiety. Jest tak doskonale optymalne, że posiada tylko kilka punktów kontrolnych, którymi teoretycznie można poruszać, chyba że są ukryte lub zabezpieczone.
|
|
|
|
|
|
C.S.CH
Jr. Member

Reputacja na forum: +45/-0
Rhobić! Rhobić!...... JA JA gut gut
|
 |
« Odpowiedz #8 : WrzesieĹ 20, 2009, 09:03:39 » |
|
Madżakra ,ja też tak chcę!!!! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vv3k4i
Jr. Member

Reputacja na forum: +13/-0
|
 |
« Odpowiedz #9 : WrzesieĹ 21, 2009, 06:24:29 » |
|
Widzę, że Ci Rosjanie, to po nocach nie mogą spać i sobie modelują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pomyslownik
Full Member

Reputacja na forum: +31/-0
|
 |
« Odpowiedz #10 : PaĹşdziernik 06, 2009, 01:18:19 » |
|
Jeśli chodzi o sceny wewnątrz pomieszczeń to często akcent swoistej wirtualności renderu, który uwodzi z pozoru oko realnością by potem zachwycić umysł że to właśnie przecież wirtualność, w tych renderach przesunięty jest na malarstwo hiperrealistyczne z użyciem technik 2/3D. To trochę tak jak porównanie dobrego obrazu o którym wiemy że to obraz i obrazu hiperrealistycznego który łudzi nas i mami czy to nie zdjęcie. Każdy wybiera to co lubi, oczywiście piękne prace ale w Rosji jest masa utalentowanych osób, miałem przyjemność studiować kiedyś na ASP z kilkoma i realizm jaki jest co najmniej od czasów świetnego malarza Riepina jak widzę przetrwał do dziś. przypomiinajki - Riepin: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Repin_Cossacks.jpg&filetimestamp=20070712193747Hiperrealiści: http://images.artnet.com/artwork_images_143541_463674_richard-estes.jpg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
botak
|
 |
« Odpowiedz #11 : Listopad 03, 2009, 11:01:24 » |
|
No i stało się. Dogrzebałem się do informacji z czego składa się rosyjska renderfarma (jedna z kilku) na której bujają się najlepsi z nich
renderfarm: 56 blades = 112 processors = 392 cores = 1120Ghz IBM Bladecenter with 14 Blades: 2 x Opteron64x2 2Ghz; 2-4Gb RAM, SCSI HDD 3 IBM Bladecenters with 42 Blades: 2 x Intel Quad Xeon 3Ghz; 4Gb RAM, SAS HDD
Oczywiście sieć chodzi na połączeniach 1Gb Do tego dochodzą serwery sieciowe na podwójnych Xeonach 3,0Ghz i dodatkowy potwór do backupu
potrzebny jakiś komentarz?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pomyslownik
Full Member

Reputacja na forum: +31/-0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Listopad 03, 2009, 11:37:42 » |
|
uff... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
WIKTOR
Sr. Member

Reputacja na forum: +54/-0
"OVER THE TOP"
|
 |
« Odpowiedz #13 : Listopad 03, 2009, 01:42:55 » |
|
normalnie "cenka opada"  chlopaki potrafia sie bawic...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|